«Αγίων Επίσκεψις» είναι ο τίτλος σειράς αγιολογικών συνάξεων που θα πραγματοποιηθούν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου, το τρέχον εκκλησιαστικό έτος και θα είναι αφιερωμένες σε νεοφανείς Αγίους της εποχής.
Εκλεκτοί ομιλητές από διάφορα μέρη της Ελλάδος, θα παρουσιάσουν στο πλήρωμα της τοπικής μας Εκκλησίας πρόσωπα αγιασμένα, με τα οποία, οι περισσότεροι εξ αυτών, συνυπήρξαν και μαθήτευσαν κοντά τους.
Σκοπός των συνάξεων αυτών είναι να αντληθούν διδάγματα ζωής από τους νέους Αγίους της Εκκλησίας που έζησαν ανάμεσά μας και δείχνουν τον δρόμο και την πορεία και για την δική μας αγιότητα.
Η πρώτη σύναξη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024, στις 6:00 το απόγευμα και θα είναι αφιερωμένη στον Όσιο Γερβάσιο τον Παρασκευόπουλο, τον Άγιο Γέροντα των Πατρών.
Ομιλητής θα είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.
Θα προηγηθεί η Ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνος του Αγίου Γερβασίου, στην οποία θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Πατρών.
Το ετήσιο πρόγραμμα των συνάξεων είναι το ακόλουθο: