Πολλές είναι όπως φαίνεται οι ομάδες που αν και συμμετέχουν στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας, δεν θα έχουν δικαίωμα ψήφου στις ερχόμενες εκλογές.
Μία από αυτές είναι και η Δόξα Καινούργιου η οποία γνωστοποίησε τη συγκεκριμένη εξέλιξη με ανακοίνωσή της:
«Η ΔΟΞΑ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, όπως και άλλες ομάδες της ΕΠΣ, διότι δεν είχε εγγραφεί στο ηλεκτρονικό μητρώο της ΓΓΑ.
Το προηγούμενο Δ.Σ. από το 2020, που ισχύει ο νόμος Αυγενακη (ν.4726/2020) έπρεπε να είχε εγγράψει το σωματείο στο ηλεκτρονικό σύστημα και εκτός αυτού αποκλείστηκε και από τη χρηματοδότηση.
Το νέο Δ.Σ. της ΔΟΞΑΣ ενώ έφτιαξε σχεδόν όλα τα απαραίτητα έγγραφα και τα ανάρτησε στην πλατφόρμα της ΓΓΑ, στον λίγο χρόνο που είχε στη διάθεσή του, δεν πρόλαβε την προθεσμία.
Δεν έλαβε τη βεβαίωση θεώρησης των βιβλίων από την περιφέρεια, αν και τα προσκόμισε (για ορισμένα εξ αυτών που δεν παραλάβαμε κινήσαμε τις διαδικασίες έκδοσης νέων βιβλίων στοιχείων!), όπου με το νέο πρακτικό εκλογών (που πρέπει να γίνουν άμεσα), με συμμετοχή δικαστικού, προκειμένου να εναρμονιστουμε με τον νέο νόμο θα καταθέσουμε εκ νέου την αίτηση εγγραφής της ομάδας και τυπικά.
Σχετικά με τις εκλογές της ΕΠΣ, όπου ο νόμος Αυγενακη μας αποκλείει, όπως και άλλα σωματεία του νομού, από τις διαδικασίες, ενω συμμετέχουμε κανονικά στα διάφορα πρωταθλήματα, φανερώνει και τις πολιτικές προθέσεις της ηγεσίας του υπουργείου, όσον αφορά το μέλλον του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.
Έχουν βάλει θηλιά στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.
Το μετατρέπουν σε σπορ για λίγους, στα μέτρα του “επαγγελματικού”, με μια απίστευτη γραφειοκρατεία και υπέρογκες υποχρεώσεις παντός τύπου, που τελικά η σωτηρία πολλών εξ υμών, είναι η φυγή και η διάλυση των ομάδων.
Υ.Γ.: Δυστυχώς μόνο με παραπονεμένα λόγια του καφενέ, με παραγοντισμους και επιμέρους αντιπαραθέσεις (τοπικά) για τις διαδικασίες, χάσαμε το δάσος συμπάσχοντες “προδομένοι εραστές” του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Αιτωλ-νιας»!