Για αδιαφορία των αρμοδίων κάνει λόγο δημοσίευμα, αναφορικά με τις εικόνες εγκατάλειψης που προβάλει από το γήπεδο της Δυτικής Φραγκίστας, στα ορεινά Άγραφα στην Ευρυτανία.
Συγκεκριμένα, δημοσίευμα στο vimapoliti, περιγράφει την υπάρχουσα κατάσταση και ζητά άμεσες απαντήσεις από τον Δήμο Αγράφων και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Αναλυτικά το δημοσίευμα που περιγράφει την υπάρχουσα κατάσταση και ζητά την κινητοποίηση των αρμόδιων αρχών:
«Κάποτε χώρος άθλησης, ζωντάνιας και νεανικής δημιουργικότητας, το γήπεδο της Δυτικής Φραγκίστας στα ορεινά Άγραφα Ευρυτανίας σήμερα μοιάζει περισσότερο με φάντασμα του παρελθόντος.
Οι εικόνες εγκατάλειψης που καταγράφηκαν πρόσφατα προκαλούν θλίψη και προβληματισμό, αποτυπώνοντας με δραματικό τρόπο την έλλειψη φροντίδας και ενδιαφέροντος για τις υποδομές της περιοχής από τις αρμόδιες αρχές.
Περιτριγυρισμένο από πυκνή βλάστηση και με φόντο το επιβλητικό ανάγλυφο των Αγράφων, το γήπεδο θα μπορούσε να αποτελεί στολίδι για την τοπική κοινωνία.
Αντί γι’ αυτό, η σημερινή του εικόνα εκπέμπει εγκατάλειψη. Οι εγκαταστάσεις είναι παρατημένες, με τις κερκίδες και τις υποδομές να έχουν υποστεί φθορές από τον χρόνο και τα καιρικά φαινόμενα. Η φύση φαίνεται να έχει πάρει πίσω τον χώρο, με τα χόρτα να καλύπτουν το αγωνιστικό τμήμα και τα απομεινάρια παλαιότερων έργων να στέκονται σαν βουβοί μάρτυρες μιας εποχής που πέρασε.
Δεν πρόκειται απλώς για μια αισθητική υποβάθμιση. Η εγκατάλειψη αυτών των δομών αποστερεί από τη νεολαία της περιοχής ευκαιρίες για άθληση, ψυχαγωγία και κοινωνικοποίηση. Σε μια εποχή που η ενίσχυση των τοπικών κοινοτήτων και η στήριξη της περιφέρειας θεωρείται προτεραιότητα, τέτοιες εικόνες είναι απαράδεκτες.
Ο Δήμος Αγράφων και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας οφείλουν να δώσουν άμεσες απαντήσεις:
Υπάρχει σχέδιο για την ανακαίνιση του γηπέδου;
Υπάρχουν κονδύλια που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την αναβίωσή του;
Και το κυριότερο, υπάρχει βούληση να επανέλθει η ζωή στον συγκεκριμένο χώρο;
Η Δυτική Φραγκίστα, όπως και πολλές άλλες περιοχές της ελληνικής υπαίθρου, αξίζει καλύτερη τύχη. Η αναβάθμιση του γηπέδου δεν είναι μόνο θέμα υποδομής – είναι θέμα σεβασμού προς την τοπική κοινωνία και κυρίως προς τη νέα γενιά».
*Φωτογραφίες (Θανάσης Καλογιάννης – facebook)


