Σε έλεγχο που έκαναν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ από τα Ιωάννινα χθες Πέμπτη 16 Μαΐου, συνελήφθη άνδρας ο οποίος όχι μόνο δεν είχε άδεια οδήγησης, αλλά μετέφερε με το αυτοκίνητό του και δύο παράτυπους μετανάστες τους οποίους επιχειρούσε να προωθήσει εκτός συνόρων από την Ελληνοαλβανική μεθόριο.
Κατασχέθηκε το όχημα, χρηματικό ποσό και τα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων, οι οποίοι οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου:
Συνελήφθη χθες (16-05-2024) το βράδυ σε περιοχή των Ιωαννίνων από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων αλλοδαπός, κατηγορούμενος για μεταφορά παράτυπων μεταναστών και οδήγηση οχήματος χωρίς σχετική άδεια ικανότητας.
Ειδικότερα, ύστερα από αστυνομικό έλεγχο εντόπισαν τον κατηγορούμενο να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, χωρίς να είναι κάτοχος σχετικής άδειας ικανότητας και διαπιστώθηκε ότι σε αυτό επέβαιναν 2 παράτυποι μετανάστες, τους οποίους προσπαθούσε να προωθήσει παράνομα στο εξωτερικό μέσω της ελληνοαλβανικής μεθορίου.
Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν το παραπάνω αυτοκίνητο, χρηματικό ποσό 260 ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα.
Προανάκριση για την υπόθεση ενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.