Στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας εξετάστηκαν σήμερα οι υποψηφίοι των ΓΕΛ για τις Πανελλήνιες 2023. Ποιο θέμα «έπεσε» στην Έκθεση.
Στα εξεταστικά κέντρα βρέθηκαν από νωρίς το πρωί οι 85.000 τελειόφοιτοι των ΓΕΛ για να δώσουν το πρώτο μάθημα για τις Πανελλήνιες 2023. Η διαδικασία με τα θέματα κύλησε ομαλά και λίγο μετά τις 10 το πρωί της Παρασκευής, έγινε γνωστό πως το θέμα που έπεσε στην Έκθεση είχε να κάνει με τον φεμινισμό.
Δείτε το θέμα ΕΔΩ.
Αλλαγή στη βαθμολόγηση της Νεοελληνικής Γλώσσας – Έκθεσης
Φέτος οι Πανελλήνιες πραγματοποιούνται με κάποιες αλλαγές στον τρόπο βαθμολόγησης των θεμάτων. Αναφορικά με τη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία Γενικής Παιδείας η αλλαγή που θα ισχύει από φέτος είναι ότι άριστα για το πρώτο θέμα (η περίληψη που καλούνται να κάνουν οι υποψήφιοι) θα είναι 20 μονάδες στις συνολικά 100, από 15 μονάδες που ήταν έως πέρυσι.
Οι πέντε μονάδες αφαιρούνται από το δεύτερο θέμα, για το οποίο το άριστα από 40/100 μειώνεται σε 35/100 μονάδες. Αυτή η αλλαγή εκτιμάται ότι θα δυσκολέψει τους μαθητές από το 20.