Ο Δημοτικός Σύμβουλος Πάνος Παπαδόπουλος της παράταξης του Δήμου Μεσολογγίου «Συμμαχία για το μέλλον», με δύο ξεχωριστές ανακοινώσεις του διερωτάται πως γίνεται ο Δήμος Μεσολογγίου να μην έχει επαγγελματία ξεναγό και κάνει λόγο για «πετσόκομα» του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Διαβάστε αναλυτικά τις δύο ανακοινώσεις που κοινοποιήθηκαν σήμερα στον Τοπικό Τύπο:
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Ο ΔΗΜΟΣ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΞΕΝΑΓΟ;
Κύριε Δήμαρχε,
Κύριε Πρόεδρε του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου κάτω από τις έκτακτες συνθήκες της Πανδημίας και του αναστοχασμού για τις γιορτές Εξόδου , θέλω να σας απευθύνω το εξής πολύ απλό ερώτημα:
- Πώς είναι δυνατόν ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου και το Πνευματικό Κέντρο να μην διαθέτει ή να μην έχει τουλάχιστον σύμβαση με Επαγγελματία Ξεναγό; Είστε ικανοποιημένοι από τις διαρκείς οχλήσεις -όχι μόνο στο Ιερό ταφείο- αδυναμίας υποστήριξης σε θεσμικό επίπεδο του Ιστορικού φορτίου του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου και της Ιερής Πόλης ειδικότερα ;
Σε κάθε περίπτωση μην το ψάχνετε πολύ.
Εδώ στην πόλη μας υπάρχει , διαβιεί και διαπορεί πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Και είναι ο μοναδικός!!
Όσο για το αποτέλεσμα της δουλειάς του , νομίζω ότι δεν χρειάζονται εξηγήσεις ..
Προχωρήστε λοιπόν στο αυτονόητο . Σύμβαση με επαγγελματία Ξεναγό, τώρα, χωρίς καθυστερήσεις και υπεκφυγές.
Υ.Γ.: 24.000,00 ευρώ υπάρχουν για τηλεοπτική κάλυψη των Εορτών Εξόδου 2021.
12.000,00 ευρώ για ετήσια σύμβαση ξεναγού δεν υπάρχουν;
ΜΕ ΒΟΥΛΑ ΤΟ… «ΠΕΤΣΟΚΟΜΑ» TOY «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ!
Έχουμε κατ΄ επανάληψη στο Δημοτικό Συμβούλιο τονίσει τους κινδύνους που διατρέχει το πρόγραμμα “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ” για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η σχετική ΚΥΑ (Αριθμ. Φύλλου 1399/τεύχος Β’ /08-04-2021 Αριθ. 6302) επιβεβαιώνει με το παραπάνω τις ανησυχίες για την τύχη του προγράμματος.
Οι Δήμοι λοιπόν με βάση κάποια κριτήρια (;) ομαδοποιούνται ως δυνητικοί δικαιούχοι σε έξι (6) κατηγορίες. Στην κατηγορία 3 εντάσσεται πλέον ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου γιατί αποτελεί έδρα Νομού με μόνιμο πληθυσμό μικρότερο των 100.000 κατοίκων. Η χρηματοδότηση που αντιστοιχεί στην ως άνω κατηγορία είναι 22 εκατ. Eυρώ
Αν κανείς από τις έδρες Νομών αφαιρέσει Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Πάτρα, Λάρισα, και Βόλο που έχουν πάνω από 100.000 κατοίκους, αυτό που αντιστοιχεί για τα επόμενα τρία (3 ) χρόνια από το πρόγραμμα στον Δήμο μας είναι μόλις 488.000 Eυρώ! για όλες τις προτάσεις στα μέτρα του προγράμματος που θα υποβάλλει και θα αξιολογηθούν ανάλογα.
Κατά δε τον υπολογισμό του συνολικού προϋπολογισμού των προτάσεων, λαμβάνεται υπόψη τα έργα που έχουν ενταχθεί στο «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ I» και μεταφέρθηκαν στο “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ” καθώς και τα έργα που είχαν υποβληθεί ως αιτήματα ένταξης στο «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ I» και η ένταξή του θα γίνει στο πλαίσιο του παρόντος προγράμματος!
Να επισημάνουμε ότι στο πλαφόν ανά δικαιούχο δεν συνυπολογίζονται προτάσεις ένταξης στο «ΕΛΛΑΔΑ 1821 – ΕΛΛΑΔΑ 2021», στις «Δράσεις αντισεισμικής προστασίας », στην «Ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών λυμάτων », στην «Αποκατάσταση Χ.Α.Δ.Α» και στην «Αξιοποίηση κτιριακού αποθέματος των Δήμων» .Το τελικό συμπέρασμα που αβίαστα βγαίνει είναι:
- Οδηγούμαστε σε δραστική περικοπή του προγράμματος.
- Η ομαδοποίηση των Δήμων υπακούει στη λογική της διάθεσης ελάχιστων πόρων (μόλις 30 εκατ. Μαζί με τις περιφέρειες).
Γ. Η αναπτυξιακή διάσταση του προγράμματος, ούτε καν υφίσταται πλέον.
Δ. Τα κριτήρια επιλογής έργων θα γίνουν με το ποίος έχει «μπάρμπα στην Κορώνη» όπως έλεγαν παλιοί αυτοδιοικητικοί.
Με δύο λόγια, με την βούλα έχουμε.. «πετσόκομμα» του «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ ». Η τοπική αυτοδιοίκηση και τα Δημοτικά συμβούλια θα αντιδράσουν ή θα καταπιούν τις νέες εξελίξεις;
ΠΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»
Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 12/04/2021