Το να μπορούν όλοι οι πολίτες να απολαμβάνουν τα δημόσια κοινωνικά αγαθά, όπως είναι το πόσιμο νερό, οι υπηρεσίες υγείας, η παιδεία, η στέγαση κλπ είναι από τις βασικές προτεραιότητες κάθε οργανωμένου και δημοκρατικού κράτους.
Δυστυχώς πολλά από τα παραπάνω που στις περισσότερες χώρες θεωρούνται αυτονόητα για την Ελλάδα αποτελούσαν και αποτελούν ζητούμενα.
Οι λογαριασμοί ρεύματος με τα τεράστια ποσά που καλούνται να πληρώσουν οι συμπολίτες μας το τελευταίο διάστημα δημιουργούν έναν ακόμα βραχνά στην Ελληνική κοινωνία.
Όμως η ηλεκτρική ενέργεια δεν είναι εμπόρευμα είναι βασικό κοινωνικό αγαθό και κάθε κυβέρνηση θα έπρεπε να κάνει ότι είναι δυνατόν ώστε να μπορεί αυτό το αγαθό να το παρέχει σε χαμηλό κόστος σε όλους τους πολίτες.
Επιπλέον το γεγονός ότι η ηλεκτρική ενέργεια διαχέει και επηρεάζει όλους τους τομείς της οικονομικής και παραγωγικής δραστηριότητας αποτελεί έναν σημαντικό μοχλό για την ανάπτυξη και την ευημερία μιας χώρας.
Για τους παραπάνω λόγους η ηλεκτρική ενέργεια θα έπρεπε κατά συντριπτικό ποσοστό να ανήκει στο δημόσιο όπως συμβαίνει σε πολλές προηγμένες χώρες.
Ο δημόσιος έλεγχος θα μπορούσε με σωστό προγραμματισμό να εξασφαλίζει επάρκεια και μελλοντικά αυτάρκεια σε φτηνό ηλεκτρικό ρεύμα.
Δυστυχώς όμως η απότομη απολιγνιτοποίηση της χώρας χωρίς να αντικατασταθεί με την ανάπτυξη και εκμετάλλευση άλλων μορφών ενέργειας έφεραν τα αντίθετα αποτελέσματα.
Οι υπέρογκοι λογαριασμοί και οι διακοπές ρεύματος σε φτωχούς συμπολίτες μας που δεν μπορούν να πληρώσουν είναι απαράδεκτες.
Η Ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να αποδεχθεί να υπάρχει σπίτι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα