Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, του «ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία», Θάνος Μωραΐτης, στην εισήγησή του κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής κι Εμπορίου για τη Σύμβαση ολοκλήρωσης της Οδικής Σύνδεσης της Περιοχής του Άκτιου με το Δυτικό Άξονα Βορρά – Νότου, επεσήμανε «τις εσκεμμένες κυβερνητικές καθυστερήσεις και υπονομεύσεις, με αποτέλεσμα το έργο να προχωρά στο παρά πέντε».
Όπως τόνισε, «το έργο αυτό δε φέρει την υπογραφή σας», τόνισε, απευθυνόμενος στον Υπουργό Υποδομών, κ. Καραμανλή. «Είναι ένα έργο του οποίου τη διαγωνιστική διαδικασία παραλάβατε έτοιμη από την Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και το οποίο υπονομεύσατε με κάθε τρόπο».
Μάλιστα, υπενθύμισε στον κ. Καραμανλή ότι «ήταν η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που σαλαμοποίησε το έργο με Υπουργό τον κ. Σουφλιά, ο οποίος προετοίμασε ένα διαγωνισμό χωρίς τις αναγκαίες μελέτες».
Παράλληλα, επεσήμανε ότι «αυτός είναι και ο λόγος που η Σύμβαση αυτή κατατέθηκε χωρίς κανένα ιστορικό στη Βουλή», ενώ έψεξε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ότι «κι εδώ εξαπατά». Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μωραΐτης, «προφανώς ο κ. Καραμανλής προσγειώθηκε στη χώρα το 2019, αφού μας λέει ότι δεν παρέλαβε τίποτα και τα έκανε όλα από την αρχή.».
Στη συνέχεια, υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ακύρωσε τη διαγωνιστική διαδικασία που βρήκε από την Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κι έβαλε το έργο σε μια πρωτοφανή περιπέτεια», ενώ «υποχρεώθηκε τελικά να πάρει πίσω την παράνομη ακύρωσή του, μετά την απόφαση του ΣτΕ».
Όπως τόνισε ο κ. Μωραΐτης, απευθυνόμενος στον κ. Καραμανλή, « [η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας] ακύρωσε την παράνομη ακύρωση του έργου». Συνέχισε, λέγοντας ότι «αντιλαμβάνεται την αγωνία της κυβέρνησης να παρουσιάσει ένα έργο, αλλά πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι φέρνει μια Σύμβαση του 2018, της Κυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., πηγαίνοντας πίσω στο 2018 και διακινδυνεύοντας τις ημερομηνίες παράδοσης του έργου», αφού «την έβαλε σε περιπέτειες κι αφού την υπονόμευσε με κάθε τρόπο».
Κλείνοντας την εισήγησή του, είπε πως «το έργο είναι πολύ σημαντικό για την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας» και «πρέπει να υλοποιηθεί απαρέγκλιτα μέσα στα στενά χρονικά όρια», προκειμένου «να μην απαιτηθούν ούτε πρόσθετοι εθνικοί πόροι ούτε επιστροφές κονδυλίων στην ΕΕ, αν μέχρι το 2025 δεν έχουμε οριστικά ολοκληρώσει ως χώρα το σύνολό του».