Ο καθηγητής τόνισε ότι «έγιναν τραγικά λάθη κατά την περίοδο της καραντίνας. Ψέκαζαν ανθρώπους οι δημοτικές υδροφόρες, ψέκαζαν τα τρόφιμα στα σούπερ μάρκετ».
Ο λέκτορας υγιεινής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Κωνσταντίνος Ντελέζος, εξηγεί την προσπάθεια που καταβάλουν οι ειδικοί ώστε να μειωθεί η επαφή του σερβιτόρου με τους πελάτες στο ελάχιστο. Κάτι τέτοιο, μπορεί να συμβεί με τη βοήθεια της τεχνολογίας, που έρχεται να «λύσει» τα χέρια.
Δουλεύουμε πάνω σε τρόπους για το πώς θα μειωθεί η επαφή του σερβιτόρου με τον πελάτη. Μία λύση είναι πάνω σε τραπεζομάντηλο να τυπώνεται qr code και να σκανάρουμε με το κινητό και να στέλνουμε την παραγγελία κατευθείαν στην κουζίνα. Αυτό θα γίνεται με τραπεζομάντηλα μιας χρήσης» είπε ο κ. Ντελέζος και πρόσθεσε: «Από εκεί και πέρα «σερβίρουμε τα καθαρά με γάντι, μαζεύουμε τα “βρώμικα τραπέζια” χωρίς γάντι. Γίνεται απολύμανση και κάθεται ο επόμενος πελάτης»
Οσον αφορά στις κουζίνες, τόνισε: «Μάσκα ή ασπίδιο λέει η οδηγία του ΕΟΔΥ. Αναπτύσσονται ωστόσο υδρατμοί από τα φαγητά που ψήνονται και θα είναι πολύ πιο εύκολο να μεταδοθεί ο ιός. Εκ των πραγμάτων είναι πολύ δύσκολες οι κουζίνες. Στη φούρια της δουλειάς, δεν μπορεί να τηρήσει ο εργαζόμενος πάντα τις αποστάσεις». Ο καθηγητής τόνισε ότι «έγιναν τραγικά λάθη κατά την περίοδο της καραντίνας. Ψέκαζαν ανθρώπους οι δημοτικές υδροφόρες, ψέκαζαν τα τρόφιμα στα σούπερ μάρκετ».
Ξεκαθάρισε τέλος ότι «φρούτα, λαχανικά να τα σαπουνίζουμε, απαγορεύεται δια ροπάλου. Νερό και ξύδι και κατόπιν ξέπλυμα».
Πηγή: ethnos.gr