Ανατροπή με τον ΑΦΜ. Μέχρι τώρα γνωρίζαμε πως θα αντικατασταθεί με τον Προσωπικό Αριθμό. Όπως τόνισε όμως ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρηγόρης Ζαριφόπουλος ο ΑΦΜ θα παραμείνει ο ίδιος απλώς θα αλλάξει όνομα.
Όπως επεσήμανε ο κ. Ζαριφόπουλος, αναφορικά με την προώθηση του Προσωπικού Αριθμού, «σήμερα είμαστε πιστοποιημένοι σε διάφορα ηλεκτρονικά συστήματα με διάφορους αριθμούς: ταυτότητας, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ κτλ. Το πρόβλημα αυτό θα λυθεί όταν υπάρξει ενιαίος αριθμός δια βίου για καθέναν από εμάς. Θα δοθεί ένας τέτοιος αριθμός σε κάθε νεογέννητο και κάθε ανήλικο παιδί, ενώ για τους ενήλικες θα είναι ο ΑΦΜ που έχει ο καθένας, όμως θα λέγεται διαφορετικά».
«Αυτός θα είναι ο Προσωπικός Αριθμός, ο οποίος θα δίνεται στο εξής σε κάθε παιδί που γεννιέται και θα το συντροφεύει διά βίου. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία με τις νέες ταυτότητες, που θα έχει και ψηφιακή υπογραφή, στο τέλος της επόμενης χρονιάς, πιστεύουμε ότι θα έχουμε και την εφαρμογή του νέου αριθμού», τόνισε ο Υφ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Για την λειτουργία των ΚΕΠ τόνισε πως «Θέλουμε να αποτελούν το μοναδικό γκισέ στις συναλλαγές του πολίτη με το Κράτος, ώστε να μην χρειάζεται να πηγαίνει κάποιος σε εφορίες ή ασφαλιστικούς φορείς. Στόχος είναι να δημιουργηθεί γωνιά επιχειρήσεων στα ΚΕΠ. Ξεκινά διαβούλευση σε 17 πόλεις, για να καταλάβουμε τις ανάγκες των επιχειρήσεων, ώστε να απλουστεύσουμε τις διαδικασίες, να τις ψηφιοποιήσουμε και να τις επιταχύνουμε», είπε στον ΑΝΤ1 ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Όπως είπε ο Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, σε λίγο καιρό, «θα μπορεί κάποιος να επικοινωνήσει με τα ΚΕΠ και μέσω τηλεδιάσκεψης».
«Από το προσεχές διάστημα, τo 40% των νέων συντάξεων θα εκδίδεται ψηφιακά. Πρέπει να μπει μια προτεραιότητα και μια σειρά και στα ζητήματα της ασφάλισης. Ξεκινάμε με τις νέες συντάξεις, υπάρχουν καθυστερήσεις, αλλά είναι πράγματα που έπρεπε να έχουν γίνει πολλά χρόνια τώρα. Στόχος είναι να γίνουν ψηφιακά όλα όσα αφορούν το Ασφαλιστικό», σημείωσε ο κ. Ζαριφόπουλος.
Πηγή: dikaiologitika.gr