Ο Μωχάμαντ Χουσεϊν ήρθε στο Αγρίνιο το 1993 από τη Σαουδική Αραβία και πρόσφερε τις υπηρεσίες του ως γιατρός ακτινολόγος.
Σε κέρδιζε αμέσως με την ευγένειά του, την καλοσύνη του και την πραότητά του, αρετές που διατήρησε σε όλη του τη ζωή. Αναδείχθηκε ως ένας καταξιωμένος και επιτυχημένος γιατρός στο Αγρίνιο. Ήταν υπόδειγμα γιατρού, όχι μόνο για την επιστημονική του κατάρτιση, αλλά και για την ανθρωπιά του. Αμέτρητες οι φορές που εξέταζε δωρεάν φτωχούς συνανθρώπους μας και βοηθούσε οικονομικά όσους ήταν σε ανάγκη. Ιδιαίτερα ευφυής, σεμνός και απλός. Πολύ σοβαρός και εσωστρεφής ως άνθρωπος, όμως, όλους τους υποδεχόταν με χαμόγελο και είχε πάντα μια καλή κουβέντα να πει για τον καθένα. Γι’ αυτό ήταν πολύ αγαπητός.
Σήμερα κηδεύεται στην πατρίδα του, στο Αμάν της Ιορδανίας. Αυτή την ώρα η σκέψη μας είναι εκεί, κοντά του, και όλοι εμείς, οι φίλοι του από την Ελλάδα , τον αποχαιρετούμε μαζί με την οικογένειά του.
………………………
« Στο ταξίδι που σε πάει
ο μαύρος καβαλάρης,
κοίταξε απ’ το χέρι του
τίποτε να μην πάρεις.
Κι αν διψάσεις, μην το πιεις
από τον κάτου κόσμο
το νερό της αρνησιάς,
φτωχό κομμένο δυόσμο!
Μην το πιεις , κι ολότελα
κι αιώνια μας ξεχάσεις,
βάλε τα σημάδια σου
το δρόμο να μη χάσεις»
…………………………..
ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΝΤΕΜΟΥ