Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε στοχευμένη επιχείρηση σκούπα στον Αμβρακικό Κόλπο, κατά την οποία κατασχέθηκαν 159 παράνομες ιχθυοπαγίδες (νταούλια).
Ειδικότερα, στην επιχείρηση συμμετείχε το πλήρωμα του σκάφους Π.1041 της Αμφιλοχίας με συνδρομή κλιμακίου ΟΦΥΠΕΚΑ και ΛΧ Πρέβεζας.
Η ανακοίνωση του Λιμενικού:
«Το Α’ Λ/Τ Αμφιλοχίας ανακοινώνει ότι, στο πλαίσιο στοχευόμενων ενεργειών για την πάταξη της παράνομης αλιείας στην ευρύτερη περιοχή Αμβρακικού κόλπου, προέβη στην κατάσχεση 159 ιχθυοπαγίδων (νταούλια) από τη θαλάσσια περιοχή Νεοχωρίου Άρτας.
Συγκεκριμένα το πλήρωμα του ΠΛΣ – 1041 Α΄ Λ/Τ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ σε συνεργασία με άντρες του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής και
συνδρομή του ΑΛΣ- 5936 Λ/Χ ΠΡΕΒΕΖΑΣ εντόπισαν σε πολύ μικρό βάθος πλησίον της ακτής τα παράνομα αλιευτικά εργαλεία και προχώρησαν στην ανάσυρση και κατάσχεση τους».
Δείτε φωτογραφίες:




