Την Κυριακή Γ’ Νηστειών, 23 Μαρτίου 2025 πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου η Αναπαράσταση της Ιστορικής Μάχης της Κλείσοβας, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Όμιλος Φίλων Ιστορικής Φορεσιάς και Οπλισμού «Ο Λιάρος» σε ανάμνηση της μάχης που διεξήχθη στις 25 Μαρτίου 1826, λίγες ημέρες πριν την Ηρωική Έξοδο της Φρουράς του Μεσολογγίου.
Η εκδήλωση απέδωσε φόρο τιμής στους ηρωικούς υπερασπιστές της Κλείσοβας, που αντιστάθηκαν ηρωικά σε μια από τις σημαντικότερες μάχες της Ελληνικής Επαναστάσεως. Ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο των εορτασμών της 199ης Επετείου από την Έξοδο του Μεσολογγίου και είχε ως στόχο την ανάδειξη της ιστορικής μνήμης μέσα από μια ζωντανή αναπαράσταση των γεγονότων.
Μετά το πέρας της αναπαράστασης ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας κ. Θανάση Μαυρομμάτη, τον Δήμαρχο της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Σπυρίδωνα Διαμαντόπουλο, εκπροσώπους Τοπικών Συλλόγων και Φορέων, τέλεσε την Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων, πλησίον του Ιερού Παρεκκλησίου της Αγίας Τριάδας, πάνω στο νησάκι της Κλείσοβας.
Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://photos.app.goo.gl/qDXWwAq4x9Q6qe6h7