Η αναγκαία αναπροσαρµογή των κυβερνητικών µεσοπρόθεσµων στοχεύσεων σε περιόδο βαθιάς ύφεσης εξαιτίας της πανδημίας αλλά και έντασης στα ελληνοτουρκικά πυροδοτεί, σύµφωνα µε πληροφορίες, αλλαγές, που αναµένεται να αποτυπωθούν και στο κυβερνητικό σχήµα. Ο ανασχηµατισµός, που κατά πληροφορίες χαρακτηρίζεται από στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού… ειδικού σκοπού, δοµείται γύρω από τις ανάγκες που γεννά η άσκηση της απρόσκοπτης ροής και αξιοποίησης του πακτωλού των κοινοτικών κονδυλίων.
Το πιθανότερο σενάριο περιλαµβάνει την αναβάθµιση του Θεόδωρου Σκυλακάκη σε αναπληρωτή υπουργό Οικονοµικών, προκειµένου να λογοδοτεί απευθείας στον πρωθυπουργό για τις λεπτοµέρειες διάθεσης των 32 δισ. ευρώ. Ο ίδιος, εξάλλου, αναµένεται να µετάσχει σε ένα συντονιστικό όργανο, που θα κατοικοεδρεύει στο Μέγαρο Μαξίµου και θα έχει ως αποστολή την άρση κάθε λογής εµποδίων, πάντα σε ανοιχτή γραµµή µε όλα τα εµπλεκόµενα υπουργεία. Εναλλακτικά, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, o κ. Σκυλακάκης θα μπορούσε να αναλάβει το υπουργείο Εργασίας.
Προσθήκες που θα επιβεβαιώνουν την έµφαση της κυβέρνησης στην άσκηση της ταχύτερης δυνατής ανάκαµψης της οικονοµίας αναµένονται κυρίως σε επίπεδο υφυπουργών σε µια σειρά κρίσιµων υπουργείων, όπως -µεταξύ άλλων- το Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το Εργασίας και το Τουρισµού, ενώ στελέχη της απολύτου εµπιστοσύνης του πρωθυπουργικού γραφείου δεν αποκλείεται να τοποθετηθούν σε θέσεις αναπληρωτών υπουργών, κάτι που συνεπάγεται ότι σε ορισµένα υπουργεία θα υπάρξει ανακατανοµή αρµοδιοτήτων. Όπως έχει γράψει από τον περασμένο Μάιο η aftodioikisi.gr, βουλευτές όπως ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος, ο Χρήστος Ταραντίλης, ο Σπήλιος Λιβανός, ο Ιωάννης Μπούγας, η Ζωή Ράπτη, η Μαρία Κεφαλά συζητιούνται έντονα για είσοδο στο κυβερνητικό σχήµα, ενώ κοντά στην αναβάθµισή τους φέρονται πως είναι και ορισµένες γυναίκες που υπηρετούν ως γενικοί γραµµατείς.
Σε επίπεδο υπουργών οι αλλαγές περιγράφονται ως σηµειακές, καθώς η εικόνα της κυβέρνησης παραµένει σε γενικές γραµµές θετική. Ως εκ τούτου, ευρύτερες αλλαγές, που θα προκαλούσαν και καραµπόλες, εκτιµάται ότι θα θόλωναν το µήνυµα που θέλει να εκπέµψει το Μέγαρο Μαξίµου. Σε κάθε περίπτωση, αλλαγές προεξοφλούνται και στο επικοινωνιακό επιτελείο του Μεγάρου Μαξίµου, καθώς η µετακίνηση του Στέλιου Πέτσα, ο οποίος θεωρείται ότι απέτυχε στο ρόλο του.
Πηγή: aftodioikisi.gr