Η πιο κρίσιμη μέρα στο θρίλερ με κεντρικό πρόσωπο τη 10χρονη Μαρκέλλα. Τα συμπεράσματα που βγαίνουν από τα ναρκωτικά που εντοπίστηκαν στον οργανισμό της. Τι δηλώνει η ιατροδικαστής που εξέτασε το παιδί. Τι επισημαίνει η αστυνομία που προσπαθεί να φωτίσει τις άγνωστες πτυχές της υπόθεσης.
Η 10χρονη Μαρκέλλα παραμένει σε νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη και προσπαθεί να συνέλθει. Το παιδί είναι το κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση θρίλερ. Το σοκ για την απαγωγή και την εξαφάνιση της μικρής, διαδέχτηκε η αποκάλυψη για ανίχνευση ναρκωτικών στον οργανισμό της.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η Ελένη Ζαγγελίδου, ιατροδικαστής που συμμετέχει στην επιστημονική ομάδα που εξετάζει τη 10χρονη, επιβεβαίωσε ότι οι εξετάσεις «έδειξαν ότι υπάρχουν ψυχοτρόπες ουσίες», για να τονίσει ότι, «είμαστε ακόμα στην αρχή της επίπονης αυτής διαδικασίας». Τόνισε ότι, βεβαίως δεν μπορεί να πει παραπάνω πληροφορίες, λόγω του ότι οι αστυνομικές έρευνες είναι σε εξέλιξη και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι σύντομα θα υπάρξουν αποτελέσματα.
“Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι γενικότερα οι ουσίες αυτές δεν δίνονται ενέσιμα, σπανίως η μία από της δύο ναι, αλλά σε γενικότερο πλαίσιο δεν δίνονται ενέσιμα. Εδώ το παιδί δεν είχε τέτοια ευρήματα”, σημείωσε μεταξύ άλλων η κ. Ζαγγελίδου. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να διαπιστώσουν ποιοι και γιατί χορήγησαν τα ναρκωτικά στην 10χρονη Μαρκέλλα.
Σύμφωνα με πληροφορίες το κοκτέιλ που της χορηγήθηκε λέγεται “speedball”. Αυτό οδηγεί το άτομο που το λαμβάνει σε καταστολή, αλλά η ύπαρξη κοκαϊνης δεν το αφήνει να χάσει τις αισθήσεις του. Το θέμα λοιπόν είναι ποιοι και γιατί ήθελαν τη Μαρκέλλα σε αυτή την κατάσταση. Το περιστατικό χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα σοβαρό από τις Αρχές, που προσπαθούν να φωτίσουν τα ανατριχιαστικά μυστικά του. Υπενθυμίζεται ότι αναζητούνται μια γυναίκα που όπως φαίνεται απήγαγε τη Μαρκέλλα αλλά και ένας ηλικιωμένος άντρας…
Αισιόδοξη για την πορεία των ερευνών, εμφανίστηκε και η δικηγόρος της οικογένειας, Α. Ανάσογλου, η οποία επίσης μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα». «Είμαστε σε κρίσιμη καμπή, είναι θέμα ωρών να εντοπιστεί η γυναίκα αυτή», είπε σχετικά.
Σχετικά με την ανίχνευση ναρκωτικών στον οργανισμό του παιδιού, η συνήγορος της οικογένειας είπε πως «είμαστε όλοι συγκλονισμένοι, όμως εμείς το μάθαμε από τις ειδήσεις». Όσο αφορά στις έρευνες για τον εντοπισμό της γυναίκας που φέρεται να άρπαξε το παιδί, την οποία η μικρή Μαρκέλλα ήδη αναγνώρισε, είπε πως ο αδελφός δεν την αναγνώρισε, ενώ η μητέρα που βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, είπε ότι «κάτι της θυμίζει»
Αδερφός Μαρκέλλας: Μπορώ να πάρω εγώ την επιμέλειά της
Για την εξαφάνιση μίλησε και ο 10χρονης, ο οποίος από την πρώτη στιγμή έκανε ό,τι μπορούσε για τον εντοπισμό της αδερφής του.
«Από την πρώτη στιγμή τα αδέρφια και η οικογένεια είναι δίπλα στη Μαρκέλλα. Τρέχουμε. Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις οργανώσεις, και το Χαμόγελο του Παιδιού, που βοηθούν. Απλά θέλω να κάνω ένα ερώτημα: Πώς γίνεται κάποιος να κρίνει ποιο είναι το σωστό για την αδερφή μου; Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος είναι αυτός που θα κρίνει αυτή την κατάσταση. Υπάρχω και εγώ και η αδερφή μου που μπορούμε να πάρουμε την επιμέλεια. Αν δεν εξεταστούμε, έχουμε δουλειά, έχουμε σπίτι, ποιος θα το κρίνει;», δήλωσε.
«Λογικά το οικογενειακό περιβάλλον δεν θα κριθεί εντάξει. Οπότε θα οδηγηθούμε σε άλλες διαδικασίες. Εγώ δεν μένω με την μητέρα μου, μένω αλλού, κοντά στην περιοχή. Πηγαίνω κανονικά στο σπίτι, παίρνω τα αδέρφια μου. Το ότι δεν μένω στο σπίτι, δε σημαίνει κάτι», πρόσθεσε ο ίδιος.
«Όποιος είναι ο υπεύθυνος να το πληρώσει. Δεν με ενδιαφέρει ποιος είναι ο υπεύθυνος, ούτε αν είναι συγγενής μου, ούτε τίποτα. Η αδερφή μου έχει περάσει μαρτύρια, και ακόμα περνάει. Δεν έχει έρθει στο σπίτι της, δεν την έχω δει. Εγώ θέλω να γυρίσει στο σπίτι. Αν δεν είναι το οικογενειακό περιβάλλον, θα την πάρω εγώ στο σπίτι μου. Υπάρχουν άνθρωποι που θα την μεγαλώσουν καλύτερα από ένα ίδρυμα», συνέχισε ο αδερφός.
Αναφορικά με το ποιος είχε πάρει την μικρή, ο ίδιος σημείωσε ότι «δεν πηγαίνει κάπου το μυαλό μου γιατί υπάρχουν πολλά ενδεχόμενα. Οι αστυνομικές αρχές νομίζω ότι το τρέχουν», ενώ πρόσθεσε ότι «το κορίτσι είναι εντάξει, δέχεται ψυχολογική υποστήριξη από ψυχολόγους. Έχει ξεφύγει από το πρώτο σοκ και προσπαθεί να ηρεμήσει».
Πηγή: newsit.gr