Οσοι αδημονούσαν για επιστροφή στην… ενεργό δράση θα χρειαστεί να περιμένουν λίγο ακόμη
Υπό όρους ξεκινά η επαναλειτουργία των ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων. Oσοι αδημονούσαν για επιστροφή στην… ενεργό δράση θα χρειαστεί να περιμένουν και άλλο, καθώς δεν θα πραγματοποιούνται παιχνίδια μπάσκετ, βόλεϊ, ποδοσφαίρου. Αναλυτικά:
Σταδιακά και σε επόμενη φάση εξετάζεται το ενδεχόμενο ανοίγματος των εξωτερικών γηπέδων για άσκηση έως τριών ατόμων σε μπάσκετ, βόλεϊ
– Κλειστά θα παραμείνουν τα κλειστά γυμναστήρια
– Για όσους αθλητές/τριες μεγάλων διοργανώσεων απαιτούνται κλειστοί χώροι προπόνησης, θα υπάρξει ειδική μέριμνα και αδειοδότηση
– Όσοι αθλητές/τριες χρησιμοποιήσουν τους εξωτερικούς χώρους, θα καταγράφονται σε ειδικό βιβλίο εισόδου – εξόδου, με δική τους μάσκα και γάντια. Θα συνοδεύονται από δύο άτομα μάξιμουμ, τον γιατρό τους και τον προπονητή τους
– Δεν θα χρησιμοποιούνται τα γυμναστήρια των εγκαταστάσεων για ενδυνάμωση
– Στα δημοτικά στάδια θα επιτρέπεται είσοδος δρομέων μέχρι του αριθμού των διαθέσιμων διαδρόμων
– Τα κολυμβητήρια παραμένουν κλειστά
- Παραμένουν κλειστά τα υπαίθρια γυμναστήρια σε πάρκα, παιδικές χαρές και πλατείες
– Τα πάρκα αναψυχής θα ανοίξουν για το κοινό στις 18 Μαΐου 2020
– Παρατείνονται τα προγράμματα «Αθληση για όλους», εν αναμονή νέας ακριβούς ημερομηνίας
Τονίστηκε ότι από τη Δευτέρα 4 Μαΐου θα επιτραπούν οι προπονήσεις σε ανοιχτούς αθλητικούς χώρους για τα ατομικά αθλήματα, με προτεραιότητα στους πρωταθλητές μας που είτε έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες είτε την διεκδικούν με αρκετές πιθανότητες.
Προπονήσεις σε ανοιχτούς αθλητικούς χώρους εκτός δημοτικών σταδίων για αθλητές ηλικιών Εφήβων – Νεανίδων και μεγαλύτερες για ατομικά αθλήματα χαμηλής επικινδυνότητας, όπως: Τένις, Ποδηλασία δρόμου, Γκολφ, Ιππασία, Σκοποβολή, Τοξοβολία, Κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, Ορειβασία – αναρρίχηση, Τρίαθλο, Υποβρύχια δραστηριότητα, Μηχανοκίνητος αθλητισμός, Αεραθλητισμός, Χειμερινά αθλήματα.
Για τα μαχητικά αθλήματα: (Πάλη, ΤάεΚβοΝτο, Πυγμαχία, Τζούντο, Καράτε, Ζίου Ζίτσου, Παγκράτιο, Κικ Μπόξινγκ κ.ά.) επιτρέπεται προπόνηση μόνο φυσικής κατάστασης χωρίς επαφή και τηρώντας τις αποστάσεις! Όλα τα παραπάνω θα πραγματοποιούνται με ιδιαίτερη έμφαση στην ατομική ευθύνη και υπό τις προϋποθέσεις που ορίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα:
Τηρούμε κατάλογο για όσους εισέρχονται στην αθλητική εγκατάσταση. Διαμορφώνουμε μια είσοδο.
Διεξάγουμε έλεγχο των εισερχομένων στους αθλητικούς χώρους μέσω της συμπλήρωσης ερωτηματολογίου με το πρόσφατο ιστορικό τους. Πέραν των αθλητών, όλοι οι υπόλοιποι φοράνε μάσκες.
Κρατάμε απόσταση δύο μέτρων από κάθε άλλο άτομο. Δεν κάνουμε χειραψίες ή εναγκαλισμούς. Αποφεύγουμε να αγγίζουμε το πρόσωπό μας.
Χρησιμοποιούμε αποκλειστικά τα δικά μας αθλητικά είδη, τα οποία πλένουμε στο σπίτι μας.
Προτιμάμε τη μεταφορά προς και από τον αθλητικό χώρο με το δικό μας μέσο μεταφοράς.
Ενημερώνουμε άμεσα σε περίπτωση που έχουμε συμπτώματα πυρετού, βήχα, δύσπνοιας και υπέρμετρης κόπωσης ή έχει κάποιος από την οικογένειά μας.
Αν έρθουμε, στη διάρκεια της προπόνησης, σε επαφή με άλλο άτομο, αρχικά πλένουμε τα χέρια μας διεξοδικά ή χρησιμοποιούμε αντισηπτικό και στη συνέχεια ξεπλένουμε το πρόσωπο μας με άφθονο νερό. (Όσον αφορά στη χρήση οργάνων απολυμαίνονται, μετά τη χρήση ανά αθλητή).
Χρησιμοποιούμε αποκλειστικά δικά μας μπουκάλια με νερό, κατά προτίμηση εμφιαλωμένο.
Τα αποδυτήρια, τα ντους, το κλειστό γυμναστήριο και τα κυλικεία της εγκατάστασης παραμένουν κλειστά. Αποφεύγουμε τις τουαλέτες.
Αν τα ρούχα προπόνησης απολυμαίνονται από την ομάδα, τα βάζουμε σε μια υδατοδιαπερατή τσάντα και τα αφήνουμε στη μέριμνα του συλλόγου.
Πηγή: ethnos.gr