Το Πολιτιστικό Κέντρο Λουτρού, προσκαλεί στην παρουσίαση του παραμυθιού της Φωτεινής Μυλωνά-Ραΐδη, με τίτλο «Αφρολουλουδένια, του Ήλιου η αγαπημένη!», εκδόσεις Αναγνώστης, που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο παρουσιάσεων του Γυμνασίου Λουτρού, το Σάββατο, 29 Μαρτίου και ώρα 6:00μμ.
Όπως όλα τα παραμύθια, έτσι κι αυτό, απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Μπορεί εξίσου καλά να αγγίξει μικρούς και μεγάλους, συνομιλώντας με διαφορετικό τρόπο με τον καθένα τους. Η παρουσίαση θα γίνει από την ίδια τη συγγραφέα, με τρόπο διαδραστικό.
Παραμύθια θα πωλούνται στον χώρο της εκδήλωσης και θα υπογράφονται από τη συγγραφέα στο τέλος της εκδήλωσης.
Λίγα λόγια για το περιεχόμενο του παραμυθιού.
Όπως όλα τα παραμύθια έτσι κι αυτό έχει πραγματική βάση.
Οι ήρωές του είναι στοιχεία της φύσης. Οι μεταξύ τους σχέσεις, είναι αντανάκλαση των δικών μας ανθρώπινων σχέσεων. Μόνο που όλες τους στηρίζονται σε ένα υγιές αξιακό σύστημα, πρότυπο για όλους μας, απ’ όπου προκύπτει μόνο το καλό. Είτε στον χώρο των αξιών, την ώρα της δράσης τους, όπως ο σεβασμός της θέσης του άλλου, η αποδοχή των επιλογών του, η αγάπη, η κατανόηση, η ελευθερία… κ.λ.
Είτε στον χώρο των αγαθών, όπως η αφρίνα (αφρολουλουδένια) το αλάτι πρώτης ποιότητας από τη λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου και το κοινό αλάτι, ψιλό και χοντρό, με δεκάδες χρήσεις, ανάλογα την καθαρότητά του και την επεξεργασία του.
Την ίδια μέρα το Πολιτιστικό κέντρο Λουτρού σε συνεργασία με το Πολιτιστικό κέντρο Αμφιλοχίας παρουσιάζουν την θεατρική παράσταση «Όθων και Ποθούλα» του Άκη Δήμου, επιμέλειας Γιάννας Στεργίου.
Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στην Αμφιλοχία, στην αίθουσα Τρομπούκη ώρα έναρξης 8:00μμ.