Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την επιστροφή των μαθητών όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, στα σχολεία
Αν δεν αλλάξει κάτι, σύμφωνα με τα όσα ισχύουν έως τώρα, το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει τη Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου και οι μαθητές μαζί με τους εκπαιδευτικούς θα κληθούν να εφαρμόσουν συγκεκριμένα μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του ιού στις μονάδες.
Όπως αναφέρει σε εγκύκλιό του υπουργείο Παιδείας, ο αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο και ανά τάξη στα σχολεία, στο πλαίσιο των μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού.
Συγκεκριμένα αναφέρονται τα εξής:
«Σας ενημερώνουμε ότι ο καθιερωμένος Αγιασμός θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 στον αύλειο χώρο των σχολείων, μετά από συνεννόηση του/της Διευθυντή/ντριας με τους ιερείς του οικείου ναού, με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριών και στη συνέχεια ο ιερέας θα επισκεφθεί όλες τις αίθουσες της σχολικής μονάδας, όπου θα παρευρίσκονται οι λοιποί μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί. Παρακαλούμε να ενημερώσετε τις σχολικές μονάδες αρμοδιότητάς σας.
Για τη χρήση μάσκας στο σχολείο μίλησε ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ λέγοντας πως οι γονείς πρέπει να αναλάουν την ευθύνη και πως δεν είναι δυνατόν οι δάσκαλοι να διαχειριστούν τους μαθητές που δε συμμορφοώνονται με τους κάνονες.
«Κατά τη γνώμη μου πρέπει να υπάρχει έλεγχος στην είσοδο του σχολείου αν το παιδί φοράει ή έχει μαζί του μάσκα και οι ευθύνες να αναζητηθούν στο παιδί», δήλωσε ο καθηγητής και είπε πως τη Δευτέρα που θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά αναμένεται να υπάρχουν «κρούσματα» μη συμμόρφωσης.
Σχετικά με τις διαμαρτυρίες γονιών που είναι αντίθετοι στη χρήση μάσκας, ο κ. Δερμιτζάκης υπογράμμισε πως υπάρχουν δύο ομάδες, Οι φανατικοί και απόλυτοι που δε θέλουν τη μάσκα και δεν μπορούν να πειστούν από τους επιστήμονες και κάποιος που δεν αντιμετωπίζουν τη μάσκα ως κάτι ξένο στο παιδί και μπορούν να συζητήσουν και να πειστούν από τα επιστημονικά δεδομένα.
Για τη σταθεροποίηση του αριθμού των κρουσμάτων κάτω από τα 200 τις τελευταίες ημέρες, ο καθηγητής σημείωσε ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, καθώς θα πρέπει να μειωθούν σε μικρό διψήφιο αριθμό. «Πάμε σε μικρή αποκλιμάκωση, αλλά θα ήθελα να είναι πιο γρήγορη και μεγαλύτερη.
Πηγή: thecaller.gr