Πρόκειται για έναν ανυπέρβλητο μεζέ που μπορεί να χρησιμεύσει ως κυρίως πιάτο.
Στη συνταγή μου προτείνω να ροδίσετε τις γαρίδες με μπόλικο βούτυρο, χωρίς καθόλου νερό. Μην το φοβάστε, ο συνδυασμός βουτύρου και σκόρδου είναι μοναδικός.
Συνδυάστε το πιάτο σας με σαλάτα ή κάποιους υδατάνθρακες αν χρειάζεται.
Υλικά
3 κουταλιές βούτυρο
1/2 κιλό γαρίδες καθαρισμένες
Αλάτι και πιπέρι
4 σκελίδες σκόρδο
Χυμό 1 λεμονιού
2 κουταλιές φρεσκοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
Βάλτε τις 2 από τις κουταλιές βούτυρο σε βαθύ τηγάνι
Προσθέστε τις γαρίδες, αλάτι και πιπέρι
Ροδίστε τις γαρίδες για 2-3 λεπτά
Προσθέστε το σκόρδο κομμένο στο τηγάνι και ανακατέψτε για 1 λεπτό
Προσθέστε τον χυμό λεμονιού και αφήστε για λίγο να βράσει
Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε ακόμη 1-2 λεπτά να σουρώσει
Προσθέστε και την τρίτη κουταλιά βούτυρο και αφήστε να γίνει μια ωραία σάλτσα
Βγάλτε αμέσως από τη φωτιά, είναι έτοιμο, ρίξτε τον μαϊντανό.
Πηγή: iefimerida.gr