Σημερινές δηλώσεις του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας και Τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Βαρεμένου, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5 FM».
Μεταξύ άλλων ο κ. Βαρεμένος τόνισε ότι «μπροστά στις συνέπειες μιας νέας κρίσης που έρχεται να προστεθεί στα συσσωρευμένα αποτελέσματα της προηγούμενης δεκαετούς κρίσης, τα εγωιστικά συμφέροντα που ποντάρουν στη σημερινή κυβέρνηση ωθούν προς μια νέα αναδιανομή υπέρ τους».
Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Βαρεμένου:
«Η θάλασσα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων έχει ανταριάσει κι ο αέρας που φυσάει είναι προμήνυμα των κεραυνών που θα πλήξουν πολλές απ’ αυτές. Η τηλε-εργασία ήρθε για να μείνει μέσα σ’ ένα αδιαμόρφωτο θεσμικό πλαίσιο εργασιακής οργάνωσης και προστασίας των δικαιωμάτων των τηλε-εργαζομένων.
Μπροστά στις συνέπειες μιάς νέας κρίσης που έρχεται να προστεθεί στα συσσωρευμένα αποτελέσματα της προηγούμενης δεκαετούς κρίσης, τα εγωιστικά συμφέροντα που ποντάρουν στη σημερινή κυβέρνηση ωθούν προς μια νέα αναδιανομή υπέρ τους, με προσπάθεια περιθωριοποίησης της αντιπολίτευσης, που δεν την αντέχει ούτε η χώρα ούτε η Δημοκρατία. Ο οικονομικός δαρβινισμός -όποιος επιζήσει οικονομικά επέζησε κι όποιος πεθάνει πέθανε- για την Ελλάδα της 2ης κρίσης και της επαπειλούμενης εκ νέου εκτόξευσης της ανεργίας, είναι ένας εκρηκτικός συνδυασμός που δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί με επικοινωνιακά τεχνάσματα της μονοφωνίας και της παραπληροφόρησης.
Το φιάσκο με τα voucher είναι η κορυφή του παγόβουνου. Χρειάζεται η κατάρτιση μιάς λίστας με τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη στη διάρκεια της πανδημίας. Διάλυση συμβάσεων και αναστολή έργων, που η επιταχυνόμενη συνέχισή τους ήταν απολύτως αναγκαία και για την ασφυκτιούσα οικονομία.
Ένα εμβληματικό έργο όπως ο «Φιλόδημος», που είχε την πάνδημη συναίνεση, το κρατούν 10 μήνες σε καταστολή, προκειμένου να έρθουν μέσα στην πανδημία και να διορίσουν πενταμελή επιτροπή ελεγχόμενη από τους ίδιους για την αξιολόγηση των έργων. Δεν αρκούν τα άφθονα αυτοδιοικητικά τους στηρίγματα, είναι απαραίτητος ο προσωπικός-οικογενειακός έλεγχος.
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός πότε ακριβώς ένοιωσε την ανάγκη αυτοκριτικής για τις προσωπικές του ευθύνες, ως προς την υποβάθμιση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας; Μετά τον διπλασιασμό της τιμής στις θέσεις μονάδων ΜΕΘ των ιδιωτικών νοσοκομείων; Τί αντίστοιχο έκανε για το ΕΣΥ;
Τώρα που το κράτος καλείται να πληρώσει τα σπασμένα της κρίσης, το βλέπει κι αυτός ο νεοφιλελεύθερος με συμπάθεια; Το ιδιωτικό κράτος που οικοδομεί είναι ικανό να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της κρίσης; Πού είναι ο σοβαρός διάλογος για τα τεράστια προβλήματα που ανακύπτουν; Μήπως οι ύβρεις του ασύδοτου υπουργού ανάπτυξης μέρα-νύχτα στα κανάλια»;