Ανησυχία για τις συμπεριφορές στις γιορτές εξέφρασε ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, Χαράλαμπος Γώγος.
Παράλληλα, τόνισε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει ο αριθμός των εννιά ατόμων στο σπίτι για ρεβεγιόν. «Είναι τετελεσμένο γεγονός».
Ο ίδιος πρότεινε μάλιστα στις «κόκκινες» περιοχές, όπως η Δυτική Αττική, να είναι όσο το δυνατόν λιγότερα άτομα.
Ο κ. Γώγος μεταξύ άλλων, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξήγησε τι σημαίνει η λέξη ρεβεγιόν λέγοντας ότι προέρχεται από μια λατινική λέξη και σημαίνει δυνατός ενώ περιλαμβάνει μέσα την έννοια του ξενυχτιού καταλήγοντας πως λόγω αυτού δεν υπάρχει ρεβεγιόν, υπάρχει μια μεσημεριανή συνάντηση – μεσημεριανό τραπέζι και όχι ολονυχτία.
«Λίγα άτομα το μεσημέρι στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι που τους ξέρουμε. Στα σπίτια μας πρέπει να έχουμε οι ίδιοι την ευαισθησία για την τήρηση των μέτρων δεν μπορούμε να έχουμε έξω από κάθε πόρτα και έναν αστυνομικό» επεσήμανε ο καθηγητής.
Ο κ. Γώγος τόνισε πως η διασπορά έχει ξεφύγει, έχει μπει μέσα στις οικογένειες και σε κλειστό περιβάλλον μεταδίδεται πιο εύκολα ενώ έκανε έκκληση στους πολίτες να προσέξουν υπογραμμίζοντας πως έχουμε μπροστά μας τα εμβόλια.
Ειδικά για την Δυτική Αττική είπε πως υπάρχει ανοδική τάση στα κρούσματα και πως πρόκειται για μια δύσκολη περιοχή καθώς έχει κάποιους οικισμούς από διάφορες κοινότητες οι οποίες είναι λίγο απρόσεχτες και έχουν εκ φύσεως μια συμπεριφορά λίγο συγκεντρωτική δηλαδή μαζεύονται σε σπίτια κλπ. που μπορούν να δημιουργήσουν μια φόρτιση στο σύστημα συν τις μετακινήσεις που γίνονται από τις περιοχές αυτές προς το κέντρο της Αθήνας και ντούπαλιν το οποίο όπως σημείωσε αποτελεί κίνδυνος διασποράς.
«Άρα θα πρέπει να υπάρξει μια αυστηρή επιτήρηση στις περιοχές αυτές και κυρίως πολλά τεστ».
Πηγή: cnn.gr