Αρχικά αίθριος θα είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα, όμως από τις μεσημβρινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και στη Μακεδονία τις απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες.
Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια τις βραδινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά και βόρεια τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 25 με 27 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 28 βαθμούς Κελσίου.
Η πρόγνωση για την Δυτική Ελλάδα:
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά της Ηπείρου τις απογευματινές ώρες, οπότε πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στη δυτική Πελοπόννησο τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και μετά το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Πηγή: newsit