Κάτι καλό και πρωτότυπο φαίνεται να αρχίζει στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας από τον νεαρό Αλέξανδρο Σάββα, ο οποίος φαίνεται να ασχολείται και να γνωρίζει πολλά για μία από τις καλύτερες ράτσες σκυλιών. Τον γερμανικό ποιμενικό.
Ο γερμανικός ποιμενικός είναι γνωστός ως ένας βασιλικός σκύλος φρουράς που είναι πάντα πιστός και η αλήθεια είναι πως δεν μπορεί κανείς να μείνει ανέκφραστος μόλις τον δει.
Ο γερμανικός ποιμενικος είναι εξαιρετικό σκυλί, ήρωας ! Είναι από τα πιο έξυπνα, γλυκά και πιστά σκυλιά που υπάρχουν.
Τα σκυλιά του Αλέξανδρου Σάββα αποτελούνται από σκύλους εξαιρετικής ποιότητας και μορφολογίας, απαλλαγμένους από γενετικές παθήσεις, και με άριστο χαρακτήρα.
Κυρίως έχει σκύλους εργασίας ιδανικούς για φύλακες με υψηλό δείκτη νοημοσύνης αλλά και σκύλους κατηγορίας.
Ιστορία και προέλευση
Στα τέλη του 19ου αιώνα μια ομάδα εμπνευσμένων εκτροφέων με επικεφαλή τον αξιωματικό του γερμανικού στρατού Max von Stephaniz προχώρησαν σε επιλεκτικές διασταυρώσεις ποιμενικών σκύλων από την κεντρική και την νότια Γερμανία με σκοπό να δημιουργήσουν τον ιδανικό σκύλο εργασίας.
Αυτό που επιζητούσαν, ήταν ένας σκύλος με υψηλό δείκτη ευφυΐας, υπάκουο, πιστό, δυναμικό, εργατικό, ανθεκτικό και πρόθυμο να ανταπεξέλθει σε όποια αποστολή του ανατεθεί.
Η επιτυχία τους ήταν ανεπανάληπτη αναγνωρίστηκε ως ξεχωριστή φυλή με το όνομα Γερμανικός Ποιμενικός τον Απρίλιο του 1899, και η δημοτικότητα της φυλής ανέβηκε κατακόρυφα μέσα σε λίγα χρόνια στην Γερμανία και λίγο αργότερα σε ολόκληρο τον κόσμο.
Εξαιτίας του χαρισματικού του χαρακτήρα ο Γερμανικός Ποιμενικός βρήκε δεκάδες ξεχωριστές εργασίες και χρήσεις, από την φύλαξη κοπαδιών μέχρι την συμμετοχή του στο πεδίο των μαχών, από οδηγός τυφλών μέχρι την ανιχνευτής απαγορευμένων ουσιών στο πλευρό της αστυνομίας ο σκύλος αυτός έχει αποκτήσει εκατομμύρια φίλους και θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.
Παρ’όλες της αλλαγές που έχουν γίνει με το πέρασμα των δεκαετιών ο Γερμανικός ποιμενικός έχει καταφέρει να διατηρήσει και τον χαρακτήρα του γνήσιου σκύλου εργασίας και φύλαξης.
Χαρακτήρας Γερμανικού Ποιμενικού
Ο Γερμανικός Ποιμενικός είναι μια φυλή κλασικής ομορφιάς με υψηλό δείκτη νοημοσύνης.
Είναι ιδιαίτερα ενεργός σκύλος, ατρόμητος, αλλά όχι εχθρικός και συχνά περιγράφεται ότι το πρότυπο της φυλής έχει αυτοπεποίθηση και δεν πτοείται ποτέ.
Η φυλή χαρακτηρίζεται από δίψα για μάθηση και προθυμία να εκτελεί εντολές. Οι σκύλοι αυτοί μπορούν να γίνουν υπερπροστατευτικοί για την όσους θεωρούν οικογένειά και για την περιοχή τους, ιδιαίτερα αν δεν κοινωνικοποιηθούν σωστά.
Λόγω του πιστού και αφοσιωμένου χαρακτήρα τους τα πάνε εξαιρετικά καλά με τα παιδιά που γνωρίζουν.
Αν και είναι από τη φύση του επιφυλακτικός απέναντι στους ξένους, αν γνωρίσει κάποιον μια φορά τον δέχεται ως φίλο για όλη του τη ζωή.
Ο Γερμανικός Ποιμενικός είναι πολύ υπάκουος και δεν αποσπάται εύκολα, αλλά λόγω της ισχυρής τους θέλησης πρέπει να εκπαιδεύονται από έμπειρα άτομα.
Μέγεθος και εμφάνιση Γερμανικού Ποιμενικού
Το Γερμανικό Ποιμενικό είναι σκύλος μεγάλος σε μέγεθος, με σώμα συμπαγές, δυνατό και μυώδες αλλά ταυτόχρονα κομψό, με καλές αναλογίες και πολλή χάρη.
Το ύψος του ποικίλει από 55 έως 65 εκατοστά (στο σημείο των ώμων) και το βάρος του από 25 έως 40 κιλά.
Το κεφάλι του είναι σφηνοειδές με κυρτό μέτωπο και ένα μακρύ και τετραγωνισμένο ρύγχος που τελειώνει σε μια μαύρη μύτη.
Τα μάτια του είναι πάντα καφέ και εκπέμπουν ζωντάνια, ενώ τα αυτιά του είναι μεγάλα και πάντα όρθια (στα ενήλικα).
Η ουρά του είναι πυκνή και φουντωτή με κατεύθυνση προς το έδαφος. Η γούνα τους είναι διπλή με υπομανδύα και εξωτερικό μανδύα ενώ το χρώμα του ποικίλει από εντελώς μαύρο μέχρι μαύρο-κόκκινο ή μαύρο-μπέζ.
Φροντίδα Γερμανικού Ποιμενικού
Λόγω του πυκνής πλούσιας γούνας του χρειάζεται συχνό χτένισμα και ειδικά την άνοιξη και το φθινόπωρο που αλλάζει τρίχωμα.
Χρειάζεται καθημερινή άσκηση και την απολαμβάνει περισσότερο όταν συνδυάζεται με κάποια αποστολή για να εκτελέσει.
Είναι λοιπόν απαραίτητο να του παρέχουμε τα κατάλληλα ερεθίσματα για να τον κρατάτε σε φόρμα τόσο σωματικά, όσο και πνευματικά.
Χρειάζεται καλή ποιότητα τροφής ενισχυμένη σε πρωτεΐνες και βιταμίνες, ειδικά κατά την περίοδο ανάπτυξης και μέχρι την ενηλικίωση του.
Πηγή: xiromero.gr