Τα «καναρίνια» δεν «μπήκαν» στο παιχνίδι στα πρώτα λεπτά του Α’ ημιχρόνου, με αποτέλεσμα μετά από γκάφα του Μπρούνο Ντουάρτε ο Αστέρας Τρίπολης να κερδίσει φάουλ σε εξαιρετικό σημείο και από την εκτέλεσή του η μπάλα κόντραρε στον Μιριτέλο και κατέληξε στα δίχτυα του Καπίνο από το 8ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμό μετά το 30ο λεπτό και έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Πέδρο στο 39ο λεπτό για την ισοφάριση, αλλά η κεφαλιά του κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του Παπαδόπουλου.
Στο Β’ ημίχρονο ο Παναιτωλικός είχε την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσε να πιέσει, αλλά του έλλειπε η καλή τελική προσπάθεια. Στο 66ο λεπτό αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Καρμόνα και η ομάδα του Αγρινίου ανέβηκε ακόμη περισσότερο έχοντας την αριθμητική υπεροχή, αλλά η κατοχή της μπάλας ήταν ανούσια και δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία των Αρκάδων.
Κάπως έτσι, ο Αστέρας Τρίπολης κατάφερε να κρατήσει το υπέρ του 0-1 απέναντι σε έναν… «άσφαιρο» Παναιτωλικό και να πάρει μία σημαντική νίκη που άφησε τα «καναρίνια» στους έξι βαθμούς και στην «ουρά» της βαθμολογικής κατάταξης της Super League 1.
Αναλυτικά η κριτική και οι βαθμολογίες:
Στέφανος Καπίνο – 6
Δεν ευθύνεται για το γκολ που δέχθηκε αφού η μπάλα κόντραρε και άλλαξε πορεία, αιφνιδιάζοντάς τον. Δεν χρειάστηκε να επέμβει πολλές φορές, αλλά «δήλωσε παρών» όταν χρειάστηκε, όπως στο τετ-α-τετ με τον Κρέσπι στο 17ο λεπτό, όταν απέκρουσε με το πόδι σε κόρνερ.
Αλέξανδρος Μαλής – 6,5
Σταθερός, με πολλές προωθήσεις και καλές αντιδράσεις στις περισσότερες φάσεις στις οποίες συμμετείχε. Βοήθησε αρκετές φορές και στο δημιουργικό κομμάτι, κουβαλώντας τη μπάλα από την άμυνα, αλλά και με κάθετο παιχνίδι από την περιοχή προς τον άξονα.
Σεμπάστιαν Μλάντεν – 6
Και αυτός σταθερός με πολύ σωστές τοποθετήσεις και με πολλά γεμίσματα στην αντίπαλη περιοχή. Δυστυχώς δεν του βγήκε κάποιο από αυτά, αλλά προσπάθησε πολύ.
Μπρούνο Ντουάρτε – 4
Ο «μοιραίος» για τα «καναρίνια». Από δικό του λάθος στο 5ο λεπτό, όταν η μπάλα κόλλησε ανάμεσα στα πόδια του και δεν κατάφερε να απομακρύνει, ο Μιριτέλο του πήρε τη μπάλα και αναγκάστηκε να τον ανατρέψει σε πλεονεκτική θέση. Θα μπορούσε ακόμη και να έχει δει την κόκκινη κάρτα γι’ αυτή του την παράβαση, αλλά ευτυχώς για τον ίδιο, ο κ. Γκορτσίλας ήταν επιεικής μαζί του. Στη συνέχεια της αναμέτρησης δεν ήταν κακός. Είχε πολλές και καλές παρεμβάσεις, ενώ στον αέρα ήταν ανίκητος. Παρόλα αυτά, η κάτω της βάσης βαθμολογία που λαμβάνει οφείλεται σε αυτό το ένα λάθος το οποίο, εκ του αποτελέσματος, έκρινε το παιχνίδι.
Γιώργος Λιάβας – 6
Πήρε πολλές πρωτοβουλίες από δεξιά και αρκετές φορές συνέκλινε και προς τον άξονα, βοηθώντας και στο δημιουργικό κομμάτι. Ανασταλτικά τα πήγε καλά σε γενικές γραμμές κόντρα στον Κρέσπι.
Πέδρο Σίλβα Τορεχόν – 7
Ένα ακόμη καλό παιχνίδι για τον ίδιο, παρά το αρνητικό αποτέλεσμα για την ομάδα του. Ανασταλτικά ήταν καλό και περιόρισε τον Καλτσά, ενώ δημιουργικά είχε πολλές προωθήσεις και γεμίσματα στην αντίπαλη περιοχή, ενώ η συνεργασία του με τον Χατζηθεοδωρίδη σε πολλές περιπτώσεις κρίνεται θετική.
Φράνκο Μπαλντασάρα – 6
Έδωσε πολλές μάχες και ήταν βελτιωμένος συγκριτικά με προηγούμενα παιχνίδια. Έχει καλά στοιχεία και με τον απαραίτητο χρόνο προσαρμογής σε συνδυασμό με τον κατάλληλο ρόλο, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά. Ανασταλτικά ήταν καλός, αλλά δημιουργικά μπορεί να προσφέρει περισσότερα.
Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης – 5,5
Έτρεξε πολύ και όσες φορές βρέθηκε στα πλάγια αντί του άξονα και συνεργάστηκε με τον Τορεχόν, έδειξε κάποια πράγματα. Δεν κατάφερε να βρει τους χώρους για να σεντράρει όσο θα έπρεπε και σίγουρα μπορεί να βελτιώσει την συνεργασία του με τον αριστερό μπακ. Του έλλειψε κάποια ουσιαστική ενέργεια στο δημιουργικό κομμάτι, αν και ανασταλτικά έδωσε πολλές μάχες και η παρουσία του δεν μπορεί να κριθεί αρνητικά.
Χουάνπι – 6
Σίγουρα έχει κάνει πολύ καλύτερα παιχνίδια με τη φανέλα του Παναιτωλικού. Αρκετές φορές έκανε το «κάτι παραπάνω» απ’ ότι θα έπρεπε σε αυτό το παιχνίδι, ενώ καμία από τις κάθετες που επιχείρησε δεν τον δικαίωσε. Σε μεγάλη διάρκεια της αναμέτρησης γύριζε πολύ πίσω για να κουβαλήσει μπάλα, σε έναν ρόλο που δεν του ταίριαζε, αφού ένας ποιοτικός ποδοσφαιριστής σαν αυτόν ίσως να έπρεπε να κινείται σε διαφορετικούς χώρους στο γήπεδο. Έχει κάνει την καταπληκτική σέντρα από αριστερά στο 39ο λεπτό, από την οποία ο Ζοάο Πέδρο έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.
Φρεντερίκο Ντουάρτε – 5
Δεν τον ευνόησε ο τρόπος παιχνιδιού της ομάδας του αν και προσπάθησε πολύ. Είχε κάποιες καλές ενέργειες, όπως το σουτ που επιχείρησε στο πρώτο ημίχρονο και κόντραρε στον Ζοάο Πέδρο, πριν η μπάλα αλλάξει πορεία και καταλήξει άουτ. Σε γενικές γραμμές δείχνει ότι μπορεί να προσφέρει ως δεύτερος επιθετικός, αλλά χρειάζεται πίσω του κάποιον ποδοσφαιριστή που να είναι εξίσου καλός χειριστής της μπάλας ώστε να συνεργαστεί από τον άξονα και να μπορεί να αξιοποιήσει περισσότερο τους χώρους που ανοίγει δίπλα του ο Πέδρο.
Ζοάο Πέδρο – 6,5
Έδωσε πάρα πολλές μάχες, κερδίζοντας αρκετές από αυτές. Πολύ χρήσιμος στον συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού, ενώ θα μπορούσε ακόμη και να είχε σκοράρει όταν η κεφαλιά του σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Παπαδόπουλου στο 39ο λεπτό. Δεν τροφοδοτήθηκε όσο θα έπρεπε, ενώ έδωσε πάρα πολλές βοήθειες και στην ανασταλτική λειτουργία του Παναιτωλικού σε αρκετές στατικές φάσεις.
Οι αλλαγές:
Σέρχιο Ντίας – 6
Δεν ήταν όσο διεισδυτικός θα μπορούσε από τα αριστερά, αφού ελάχιστες φορές κατάφερε να πατήσει την περιοχή του Αστέρα Τρίπολης με τη μπάλα στα πόδια του. Παρόλα αυτά, τον αισθάνθηκε περισσότερο η άμυνα των Αρκάδων, ενώ κέρδισε και την αποβολή του Καρμόνα με δεύτερη κίτρινη κάρτα, λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο.
Λέβαν Σενγκέλια – 5
Δεν κατάφερε να γίνει αισθητός από την άμυνα των φιλοξενούμενων, όσο θα μπορούσε, σύμφωνα με τις δικές του δυνατότητες. Προσπάθησε να γυρίσει τη μπάλα στην περιοχή του Παπαδόπουλου με το δεξί, κάποιες φορές, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία, ενώ όπως και ο Σέρχιο Ντίας, δεν ήταν όσο διεισδυτικός θα μπορούσε.
Μαυρίας, Ξενιτίδης, Βοΐλης – ΧΩΡΙΣ ΒΑΘΜΟ
Μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο στο 84ο λεπτό και δεν μπορούν να κριθούν ή να βαθμολογηθούν.
Ο πάγκος:
Γιάννης Πετράκης – 3,5
Η τακτική του προσέγγιση ήταν ξεκάθαρη. Να μην δεχθεί εύκολα γκολ και έπειτα, αξιοποιώντας την ποιότητα που διαθέτει από τη μέση και μπροστά, να βρει κάποιο γκολ, χωρίς όμως να έχει προλάβει να περάσει στο 100% την φιλοσοφία του στη νέα του ομάδα.
Ατύχησε που η ομάδα του δέχθηκε γκολ από κόντρα μετά από εκτέλεση στατικής φάσης και έκτοτε «κυνηγούσε» το αποτέλεσμα, απέναντι σε έναν «κυνικό» Αστέρα Τρίπολης που έκανε το παν για να κρατήσει το προβάδισμα.
Οι δικές του ευθύνες ξεκινούν από το 66ο λεπτό και έπειτα, όταν με αριθμητική υπεροχή και όντας πίσω στο σκορ, δεν ρίσκαρε περισσότερο και δεν προχώρησε σε αλλαγή συστήματος νωρίτερα, περιμένοντας μέχρι το 84ο λεπτό για να αποφασίσει να αγωνιστεί με δύο επιθετικούς, κόντρα σε μία ομάδα που είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο και είχε κλειστεί στην άμυνα.
Σίγουρα δεν είναι μάγος και δεν μπορεί με ένα μαγικό ραβδί να μεταμορφώσει την ομάδα του από τη μία μέρα στην άλλη, όμως στον δημιουργικό τομέα ο Παναιτωλικός δεν είχε καμία σχέση με την εμφάνιση κόντρα στον Βόλο, ούτε με την καλή εμφάνιση του Α’ ημιχρόνου στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο.
