Για Βατερλό ως προς τα ακαδημαϊκά τμήματα σε Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία κάνει λόγο με ανάρτησή του ο πρώην Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και επικεφαλής της παράταξης «Δικαίωμα στην Πρόοδο», Απόστολος Κατσιφάρας.
Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων πρόσβασης στην ανώτατη εκπαίδευση ο κ. Κατσιφάρας έγραψε τα εξής:
«ΒΑΤΕΡΛΟ για τα ακαδημαϊκά τμήματα σε Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία
Μηδέν ( 0 ) εισακτέοι φοιτητές στην Ηλεία.
Κανένα πανεπιστημιακό τμήμα σε λειτουργία στην Ηλεία.
Οριστική ΔΙΑΓΡΑΦΗ της Ηλείας από τον Ακαδημαϊκό χάρτη.
Ένα βήμα πριν το συνολικό κλείσιμο των σχολών στην Αιτωλοακαρνανία αφού:
Από τις 979 θέσεις εισακτέων στα πέντε ( 5 ) τμήματα σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο καλύφθηκαν μόλις 274, δηλαδή ποσοστό 28 %.
Συνολικά στην χώρα:
40.000 χιλ. υποψήφιοι φοιτητές εκτός ακαδημαϊκών ιδρυμάτων
16 επαρχιακά τμήματα με μηδέν ( 0 ) εισακτέους.
Πολλά τμήματα και σχολές της περιφέρειας με ελάχιστους φοιτητές οδηγούνται στο κλείσιμο.
Η μεταρρύθμιση της κυβέρνησης Μητσοτάκη πέτυχε!
Το Όλα από την Αρχή του κ. Φαρμάκη εφαρμόστηκε στην Πράξη! Άφωνη, άβουλη και χειροκροτητής της ήττας αποδεικνύεται η περιφερειακή αρχή.
Η πελατεία για τα ιδιωτικά κολέγια, ΙΕΚ και πανεπιστήμια του εξωτερικού είναι έτοιμη.
Η νέα φιλοσοφία προς την Ιδιωτική οικονομία της εκπαίδευσης έγινε με πολιτικό σχέδιο – στόχευση και μέθοδο.
Συγχαρητήρια στους νέους φοιτητές μας και μπράβο στα παιδιά μας που έδωσαν τον αγώνα τους. Η ζωή συνεχίζεται με αξιοπρέπεια και αισιοδοξία. Τίποτε δεν έχει τελειώσει.
Ο Δρόμος της ανατροπής είναι μπροστά μας…»
Μιλώντας στο thebest.gr για τους εισακτέους, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας, εξηγεί ότι πέρυσι είχαν μπει στο ΑΕΙ της πάτρας περίπου 7.500 φοιτητές εκ των οποίων περίπου 2.500 είχαν γράψει κάτω από τη βάση. Φέτος οι εισακτέοι στο ΑΕΙ της Πάτρας είναι 4.695. Επισημαίνει ότι τα τμήματα της Ηλείας είχαν βγει από το Μηχανογραφικό ως εκ τούτου ήταν αναμενόμενο ότι δεν θα υπήρχαν εισακτέοι.
Παράλληλα επισημαίνει ότι τα Τμήματα της Ιχθυοκαλλιέργειας, της Φυτικής Παραγωγής καθώς και εκείνο των Μηχανικών Περιβάλλοντος δεν είναι ελκυστικά στους υποψηφίους. «Αυτό που πρέπει να μας προβληματίσει είναι πόσοι εισακτέοι χρειάζονται. Το επόμενο διάστημα θα μελετήσουμε τα δεδομένα και θα τοποθετηθούμε με συγκεκριμένα στοιχεία», σημειώνει.