Προχωρούν οι έρευνες για τους θανάτους των τριών παιδιών στην Πάτρα, με τις αρχές να εστιάζουν όχι μόνο στην Ρούλα Πισπιρίγκου και το Μάνο Δασκαλάκη αλλά και στους συγγενείς τους.
Υπενθυμίζεται πως διατάχθηκε νέα ιατροδικαστική εξέταση για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες της Ρούλας Πισπιρίγκου ή και οποιουδήποτε άλλου.
Σύμφωνα με το flamis.gr, στο ίδιο πλαίσιο αναμένεται σύντομα να διαβιβαστούν οι πλήρεις ιατρικοί φάκελοι, οι διαγνώσεις των θεραπόντων γιατρών και τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες είχε υποβληθεί η 3,4 ετών Μαλένα, ο θάνατος της οποίας είχε αποδώσει σε ηπατική ανεπάρκεια.
Αναφορικά με το θάνατο της 6 μηνών Ίριδας αναμένεται να αναζητηθούν οι κλήσεις στο ΕΚΑΒ για τη διακομιδή της όπως και τα σχετικά έγγραφα του νοσοκομείου στο οποίο μεταφέρθηκε μόνο για να διαπιστωθεί ο θάνατός της.
Τέλος, καλούνται προς νέα εξέταση όλα εκείνα τα πρόσωπα που έχουν ήδη καταθέσει προανακριτικά, όπως το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων στα οποία νοσηλεύτηκαν ή διακομίστηκαν τα δύο μωρά, ενώ στο εισαγγελικό γραφείο θα βρεθούν και συγγενείς του ζευγαριού.
Εξετάζονται συγγενικά πρόσωπα για το θάνατο των δύο κοριτσιών
παράλληλα διευρύνεται ο κύκλος των ατόμων που θα εξεταστούν, καθώς καλούνται συγγενείς του Μάνου και της Ρούλας στην Αθήνα, κι ενώ το τάμπλετ της Τζωρτζίνας βρίσκεται στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ.
Η δικηγόρος Ανθούλα Ανάσογλου δήλωσε στην ΕΡΤ πως «η ιατροδικαστής για την Ίριδα έχει βάλει σε υποσημείωση το πνευμονικό οίδημα και υπήρχαν εξετάσεις που σχεδόν ήταν έτοιμες όταν πέθανε και το τρίτο παιδί. Και ζητήθηκε να γίνουν επιπλέον εξετάσεις, ενώ κλήθηκαν οι γονείς ώστε να τους εξηγήσουν ότι κάτι δεν πάει καλά. Υπάρχουν διάφορα στοιχεία που έρχονται στο φως. Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι θάνατοι δεν ήταν παθολογικοί. Οι γιατροί είχαν αρχίσει να ανησυχούν από το δεύτερο παιδί.
Στον θάνατο του βρέφους υπάρχουν δύο πρόσωπα. Στα τρία παιδιά γενικά έχουμε παραπάνω πρόσωπα. Κομβικό πρόσωπο είναι και η αδερφή της κατηγορούμενης. Οι χρόνοι που δίνονται στις καταθέσεις δεν ταιριάζουν με τον θάνατο του βρέφους. Όπως και στα υπόλοιπα γεγονότα. Παράλληλα, έχουμε μία μόνιμη απουσία και αδιαφορία του πατέρα, δεν σημαίνει και συνενοχή του. Ο ρόλος και η συμμετοχή είναι πριν την πράξη ή κατά τη διάρκεια. Αυτό που κινητοποίησε τους γιατρούς στην Πάτρα, είναι το πώς είναι δυνατόν να μην το αντιλήφθηκε κανένα μέλος της οικογένειας».
Από την πλευρά του, όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης: “οι θάνατοι καταχωρήθηκαν ως παθολογικοί και δεν υπήρχαν καταχωρημένα δείγματα αίματος και ούρων από τη νεκροτομή, δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε μία νέα τοξικολογική εξέταση. Τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής, θα εξεταστούν υπό νέο πρίσμα μετά τη μελέτη του τάμπλετ της 9χρονης.
Μετά το θάνατο του τρίτου παιδιού η έρευνα έγινε υπό άλλο πρίσμα και γι’ αυτό βρέθηκε και η κεταμίνη, γιατί αν πηγαίναμε να διερευνήσουμε έναν παθολογικό θάνατο δεν θα γινόταν μία εκτενής τοξικολογική εξέταση. Ο θάνατος του τρίτου παιδιού ήταν το εναρκτήριο έναυσμα για να μπορέσουμε να καταλάβουμε τι γίνεται.
Ήταν εξαιρετικά δύσκολο στον πρώτο θάνατο να σκεφτεί κανείς ότι πρέπει να σκεφτεί ότι μπορεί να ήταν δολοφονία και μπορεί να ενέχεται η μητέρα”.