Η γιατρός Σιμόνα Βιρτζίλι έφυγε από τη ζωή μετά από μεγάλη μάχη με τον καρκίνο. Ο Πύργος και η Ηλεία αποχαιρετούν τη γυναίκα που κλήθηκε να καλύψει στα παιδιά της, το κενό του πατέρα τους, Μανώλη Καντάρη, ο οποίος είχε δολοφονηθεί άγρια το 2011 στο κέντρο της Αθήνας κάτω από το σπίτι του.
Η Σιμόνα που ήταν πνευμονολόγος στο επάγγελμα και διευθύντρια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», ήξερε να δίνει μάχες και τις περισσότερες φορές τις κέρδιζε. Στη μάχη όμως για την ίδια της τη ζωή, δεν τα κατάφερε. Τη νίκησε, όπως αναφέρει το patrisnews ο καρκίνος στον πνεύμονα που για μεγάλο χρονικό διάστημα πάλευε.
Η Σιμόνα Βιρτζίλι
Ήταν 10 Μαΐου του 2011. Ο Μανώλης Καντάρης, σύζυγος της Σιμόνας, κατέβαινε από την πολυκατοικία που έμεναν, στη διασταύρωση των οδών Ηπείρου και Φυλής στην Αθήνα κατευθυνόμενος προς το πάρκινγκ που είχε αφήσει το αυτοκίνητό του. Ιδαίτερα χαρούμενος και συγκινημένος, ετοιμαζόταν να συνοδεύσει τη Σιμόνα στο μαιευτήριο για να γεννήσει, κρατώντας την κάμερα με την οποία είχε σκοπό να απαθανατίσει το νεογέννητο παιδί τους. Τρεις Αφγανοί όμως είχαν άλλα σχέδια.
Τον δολοφόνησαν προκειμένου να του κλέψουν τη βιντεοκάμερα λίγα λεπτά πριν τον ερχομό του παιδιού του. Η υπόθεση «Καντάρη» συγκλονίζει το πανελλήνιο και μένει στην ιστορία.
Ο άτυχος Μανώλης Καντάρης
Τη Σιμόνα τίποτα δεν την λύγισε. Μονάχα το ο καρκίνος χθες βράδυ… Μάλιστα το τελευταίο διάστημα, πριν από περίπου δύο εβδομάδες μαζί με τα παιδιά της, είχε επιστρέψει με ασθενοφόρο στον Πύργο για να είναι κοντά με τους δικούς της ανθρώπους και τη μητέρας της, τη γνωστή φαρμακοποιό Τριανταφυλλιά Νικολοπούλου που διατηρεί επί σειρά ετών φαρμακείο στο κέντρο της πόλης.
Πίσω πλέον μένουν δύο παιδιά, πρώτη γυμνασίου και πέμπτη Δημοτικού, χωρίς γονείς, μετά το τραγικό παιχνίδι της μοίρας.
Η δημόσια εξομολόγησή της για όσα είχε βιώσει με την δολοφονία του συζύγου της:
Όσον αφορά στην δολοφονία του Μανώλη Καντάρη, τελικά, το 2012 η δικαιοσύνη αποδόθηκε εν μέρει, καθώς δύο από τους τρεις δράστες καταδικάστηκαν. Ο τρίτος, στον οποίο επιχείρησαν να επιρρίψουν τη δολοφονία, δεν πιάστηκε ποτέ και εικάζεται ότι πρόλαβε να φύγει από την χώρα. Η ποινή τους ορίστηκε σε ισόβια και 23 χρόνια κάθειρξη. Τρία χρόνια αργότερα, εκδικάστηκε η έφεση που άσκησαν. Κατά την απολογία, επέμεναν για την αθωότητά τους, ενώ δεν έδειξαν ίχνος μεταμέλειας. Η ετυμηγορία του δικαστηρίου ανακοινώθηκε στις 18 Ιανουαρίου 2016.
Σύμφωνα με την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, οι δύο Αφγανοί καταδικάστηκαν ομόφωνα σε ποινή ισόβιας καθείρξεως, 23 ετών και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, της ληστείας, της παράνομης οπλοφορίας, οπλοχρησίας και οπλοκατοχής.
Πηγή: Πρώτο Θέμα