Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Στην προϊστάμενη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών οδηγείται αυτή την ώρα η μάνα των τριών παιδιών στην Πάτρα.
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου, ανώτατη πηγή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι τις επόμενες ώρες θα υπάρξει παρέμβαση εισαγγελέα και είναι πιθανή η μεταφορά της μητέρας των τριών κοριτσιών, Ρούλας Πισπιρίγκου.
Η κεταμίνη είναι η ουσία που βρέθηκε στο αίμα της Τζωρτζίνας, του παιδιού της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα, που έφυγε από τη ζωή τρίτο κατά σειρά, μετά τις δύο αδερφές του, Μαλένα και Ίριδα.
Την αποκάλυψη έκανε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου στο MEGA. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή η φαρμακευτική ουσία δεν χορηγήθηκε από τους γιατρούς του νοσοκομείου.
«Μία μεγάλη δόση μπορεί να σκοτώσει σε λίγα λεπτά», ανέφερε χαρακτηστικά στην εκπομπή ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης.
Η κεταμίνη είναι ουσία που χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο στην κτηνιατρική ως ταχύτατο αναισθητικό-καταπραϋντικό φάρμακο. Καθώς η λήψη της σε μικρές δόσεις έχει ψυχοδηλωτικές και διασχιστικές επιδράσεις, χρησιμοποιείται συχνά και ως ναρκωτικό. Κυκλοφορεί σε υγρή μορφή ή σε λευκή σκόνη και η χρήση της ποικίλλει. Μπορεί να καπνιστεί, να χορηγηθεί ενδοφλεβίως και ενδομυϊκώς ή να ληφθεί από το στόμα ή τη μύτη.
Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Τι λέει η μητέρα για τις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας
Τη δική της εκδοχή για την ουσία που φέρεται να ανιχνεύτηκε στην Τζωρτζίνα, στο πλαίσιο των τοξικολογικών εξετάσεων, έδωσε η Ρούλα Πισπιρίγκου, η μητέρα των τριών παιδιών στην Πάτρα που έχασαν αιφνίδια και υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες τη ζωή τους μέσα σε διάστημα μικρότερο των τριών ετών.
Η Ρούλα Πισπιρίγκου, επικοινώνησε με την εκπομπή “Το Πρωινό” και σχολίασε τις σχετικές πληροφορίες, δηλώνοντας ότι υποψιάζεται πως πρόκειται για φάρμακο της αγωγής που λάμβανε η 9χρονη κόρη της. Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, αυτό το φάρμακο άλλαξε στην Αθήνα μετά την διακομιδή του κοριτσιού από την Πάτρα. Διευκρίνισε, πάντως, ότι δεν είναι η ίδια γιατρός και δεν μπορεί να ξέρει τι έχει γίνει, όπως και ότι η άτυχη Τζωρτζίνα αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας.
Όπως μεταδόθηκε στην εκπομπή, η Ρούλα Πισπιρίγκου επέμεινε πως δεν έχει επισκεφτεί ποτέ στη ζωή της χαρτορίχτρα και υποστήριξε ότι οι μαρτυρίες που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας είναι ανυπόστατες, ενώ οι μάρτυρες δεν υπάρχουν καν ως οντότητες. Ισχυρίστηκε πως η ίδια και ο Μάνος έχουν πέντε με έξι συγγενείς και “έχουν βρεθεί 50 ξαδέλφια, 100 θείοι και 300 γείτονες”.
Σχολιάζοντας την μαρτυρία ότι η οικογένεια του Μάνου δεν την ήθελε για γυναίκα του, η Ρούλα Πισπιρίγκου την διέψευσε. Σύμφωνα με τα όσα μεταφέρθηκαν, η ίδια υποστηρίζει ότι την επισκέπτεται καθημερινά η πεθερά της και κάθε δύο ημέρες και ο πεθερός της, παρόλο που δεν είναι πλέον ζευγάρι με τον γιο τους. Τόνισε, επιπλέον, ότι η πεθερά της κρατούσε την Τζωρτζίνα, έκαναν Πάσχα μαζί και ήταν αγαπημένοι σαν οικογένεια.
Όπως ανέφερε η δημοσιογράφος της εκπομπής, η Ρούλα της είπε πως παρακολουθεί τις εκπομπές στην τηλεόραση και βλέπει τι γίνεται. Δεν είναι ήρεμη και έχει χάσει τον ύπνο της, τον οποίο εύχεται να τον ξαναβρεί, μεταδόθηκε στην εκπομπή και είναι αναστατωμένη. Τονίζει, επιπλέον, πως σύντομα θα φανεί η αλήθεια.
Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Τι είναι η τροπονίνη που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα
Συνεχίζεται το θρίλερ με το θάνατο των τριών κοριτσιών στην Πάτρα, αλλά από τις έρευνες δεν προέκυψαν παθολογικά αίτια στο θάνατο της Τζωρτζίνας, εντοπίστηκε όμως μια ουσία στις τοξικολογικές εξετάσεις του παιδιού.
Μιλώντας στην ΕΡΤ ο ειδικός ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, εξήγησε ότι η τροπονίνη που βρέθηκε στον οργανισμό του παιδιού δεν είναι κάποιο φάρμακο. “Είναι μια ουσία που φυσιολογικά περιέχεται μέσα στις μυοκαρδιακές ίνες της καρδιάς μας, οπότε αν υποστεί κάποια βλάβη η καρδιά και νεκρωθούν κάποιες από αυτές τις ίνες, απελευθερώνονται στο αίμα” τόνισε.
“Από όσο κατάλαβα, η ουσία αυτή δεν ανιχνεύτηκε στις τοξικολογικές εξετάσεις μετά θάνατων, αλλά ανευρέθηκε κατά τη μελέτη του φακέλου της νοσηλείας. Έτσι, πρέπει να μελετηθεί ο φάκελος για να βρούμε τι φάρμακα έλαβε, τις συνθήκες νοσηλείας, τι συνέβη και είχαμε αυτήν την εμφάνιση τροπονίνης” σημείωσε ο κ. Γαλεντέρης.
Από πλευράς της η ειδικευόμενη παθολογικής, ανατομικής και βιοπαθολογίας, Μαριάνα Βουδούρη, έκανε λόγο για μια πολύ περίεργη υπόθεση που θέλει προσεχτική έρευνα. “Αν η τροπονίνη είναι σε αυξημένα επίπεδα υπάρχουν πολλά σενάρια. Πρέπει οι αρμόδιοι να εξηγήσουν γιατί βρέθηκε και πώς” πρόσθεσε.
Ο δικηγόρος Παναγιώτης Παπαϊωάννου, μιλώντας επίσης στην ΕΡΤ, τόνισε ότι καμία απόλυτη τιμή, κανενός εργαστηρίου δεν μπορεί να πει αν υπάρχει ύποπτος ή θύτης. “Όλα τα αποτελέσματα συνεκτιμώνται. Ακόμη, δεν υπάρχει κατηγορούμενος, καθώς δεν έχουν οικοδομηθεί σωστά τα στοιχεία και δεν έχουν συσχετιστεί“. Ζήτησε επίσης, τουλάχιστον σε αυτό το χρονικό σημείο, υπομονή για να γίνει σωστά η όποια συσχέτιση των στοιχείων.