Η διαδικασία της ταρίχευσης
Μια εύλογη απορία -κυρίως όσων δεν γνωρίζουν το αντικείμενο- παρακολουθώντας τη διαδικασία για την κηδείας Βασίλισσας Ελισάβετ είναι πώς «διατηρείται» η σορός χωρίς να… μυρίζει.
Η Ματίνα Παγώνη μιλώντας στο «Πρωινό» εξήγησε ότι γίνεται ενός είδους ταρίχευση όπως ακριβώς έκαναν οι πρώτοι διδάξαντες Αιγύπτιοι.
«Αδειάζονται από το σώμα τα εσωτερικά όργανα για να καθυστερήσει η σήψη. Υπάρχουν ειδικά υγρά με τα οποία ασχολείται ο ταριχευτής.
Οι Αιγύπτιοι διατηρούσαν το σώμα μία εβδομάδα. Σήμερα έχουν αλλάξει τα πράγματα και μπορεί να το διατηρήσεις για έναν χρόνο.
Χρειάζεται προσοχή να φύγουν τα βακτήρια και ο αέρας από το σώμα ώστε να μην γίνει η αποσύνθεση» είπε χαρακτηριστικά.