«Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη και πρέπει να μπουν κάποια πράγματα στη θέση τους», λέει η Πηνελόπη Αναστασοπούλου.
Για την καταγγελία που έκανε κατά του Πέτρου Φιλιππίδη, μαζί με την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και τη Λένα Δροσάκη, μίλησε η Πηνελόπη Αναστασοπούλου στην εφημερίδα Real και την Κορύνα Μαντάγαρη.
Πέρασε γενικώς δύσκολα ο χώρος του θεάτρου. Μαζί με την Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους και τη Λένα Δροσάκη έκανες καταγγελία κατά του Πέτρου Φιλιππίδη.
Ναι, ισχύει. Αυτό που έχω να πω είναι ότι δεν χαρακτηρίζουν τον χώρο οι ανείπωτες πράξεις συγκεκριμένων ανθρώπων. Σε καμία περίπτωση. Έχουμε εξαιρετικούς σκηνοθέτες, παραγωγούς και συναδέλφους στον χώρο, που έχουν σεβασμό στον συνάνθρωπο, όχι όμως στη γυναικεία φύση, αλλά γενικά στους ανθρώπους, οπότε είναι κρίμα και άδικο ένας ολόκληρος χώρος να χαρακτηρίζεται.
Αυτό δε συμβαίνει μόνο στον δικό μας χώρο, συμβαίνει παντού. Βρέθηκαν κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας κάποιοι άνθρωποι που είναι γνωστοί και ενδεχομένως πολύ συμπαθείς, γιατί έχουν υπάρξει εξαιρετικοί ηθοποιοί. Ήταν σοκαριστικό για τον κόσμο. Το αντιλαμβάνομαι. Παρ΄ όλα αυτά, ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει, γιατί όταν βγήκαμε εμείς μπροστά να μιλήσουμε για κάποια πράγματα, δε γνωρίζαμε όλο αυτό το σκοτάδι που υπήρχε από πίσω.
Τι περιμένεις στο εξής;
Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη και πρέπει να μπουν κάποια πράγματα στη θέση τους, να μπουν κάποιοι κανόνες για το πως θα γίνονται οι οντισιόν, να μη γίνονται κεκλεισμένων των θυρών, να πηγαίνουμε με συνοδό. Ο στόχος μας είναι να αλλάξουν κάποια πράγματα γενικά, για να μπει ένα νομικό πλαίσιο που να ορίζει τα πράγματα. Εμένα, αυτό που με απασχολεί πολύ αυτό το καιρό είναι η απόδοση της δικαιοσύνης.
Βλέπουμε το απίστευτο έγκλημα που έγινε στα Γλυκά Νερά, αυτά που συζητούν για το πόσα χρόνια θα τιμωρηθεί ο συγκεκριμένος άνθρωπος. Αν αυτός ο άνθρωπος, που σκότωσε μια γυναίκα μπροστά στο παιδί της, τιμωρηθεί για επτά με δέκα χρόνια, τότε στη δική μας περίπτωση μιλάμε για κάτι αστείο. Αυτό με προβληματίζει πάρα πολύ, με στεναχωρεί απίστευτα, δε μπορώ να κοιμηθώ.
Το θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης στους εργασιακούς χώρους δεν περιορίζεται στις γυναίκες. υπάρχει το ίδιο πρόβλημα και με τους άνδρες. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα ορθής εργασιακής συμπεριφοράς και bullying, γιατί υπάρχουν πράγματα που δεν έχουμε συζητήσει ακόμα.
Πως πήρατε την απόφαση για καταγγελία;
Θα σου μιλήσω προσωπικά γιατί δε μπορώ να μιλήσω εκ μέρους των άλλων κοριτσιών. Επειδή έχω στενή σχέση με τη Ζέτα Δούκα, θεώρησα ηθική μου υποχρέωση να τη στηρίξω αρχικά μπαίνοντας στη διαδικασία να μοιραστώ τη δική μου ιστορία, από τη στιγμή που ξεκίνησε όλη αυτή η προσπάθεια να αποκαλυφθούν κάποια πράγματα.
Σκοπός μας δεν ήταν να διαβάλλουμε κανέναν, σκοπός μας ήταν να τελειώνει αυτό το μαρτύριο. Αυτός ο φόβος ότι θα πηγαίναμε εμείς ή κάποιος άλλος σε δουλειά και θα φεύγαμε από εκεί πληγωμένοι. Δε μπορούσα άλλο να το σηκώνω μέσα μου, ήταν κάτι το οποίο γνωρίζαμε ότι συμβαίνει, μας έχει συμβεί εμάς ή το είχαμε ακούσει και έμενε εκεί.. Ήταν η σωστή στιγμή, μπήκε μπροστά η Σοφία Μπεκατώρου, μετά η Ζέτα, ήταν ηθική υποχρέωση να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία για να στηρίξουμε και να προστατεύσουμε το μέλλον άλλων ανθρώπων που ενδεχομένως να βίωναν κάτι αντίστοιχο.
Γι΄αυτό παλεύουμε και δε θα σταματήσουμε αν δε γίνει. Αν με γράψουν στο Κολωνάκι για παράνομη στάθμευση, η κλήση θα με κυνηγά μέχρι να πεθάνω. Ποιος άνθρωπος έγραψε νόμο όπου παραγράφεται ο βιασμός; Ο “εγκληματίας¨για εμένα είναι οι νόμοι. Έγιναν όλα σε μια στιγμή που ήταν οι σωστοί άνθρωποι στο ΣΕΗ. Ο πρόεδρος Σπύρος Μπιμπίλας είναι ένας άνθρωπος που τρέχει όλη μέρα για το σωματείο, νοιάζεται, μαζεύει τρόφιμα, τρέχει όλη μέρα σε άπορους ηθοποιούς για να τους βοηθήσει.
Όσο για τον πρόεδρο του Πειθαρχικού, Πασχάλη Τσαρούχα, να είναι καλά ο άνθρωπος! Όταν υπάρχουν άνθρωποι σαν τον Πασχάλη, κοιμάμαι λίγο πιο ήσυχη. Ήταν δίπλα μας από την αρχή με πολύ σεβασμό και διακριτικότητα, όπως και όλο το σωματείο.
Πηγή: newsit.gr