Οι γονείς των τριών κοριτσιών από την Πάτρα που έχασαν τη ζωή τους, έλυσαν τη σιωπή τους για πρώτη φορά μπροστά στις κάμερες και μίλησαν για όλους και για όλα.
Για το πώς πέθαναν τα τρία αδερφάκια, για την πορεία της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη και για τις διαρροές που τους έχουν προκαλέσει όπως λένε οργή. Υπογραμμίζουν ότι δεν έχουν να φοβούνται το παραμικρό.
Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα του newsbomb, με μαύρα ρούχα η 33χρονη μητέρα και ο 30χρονος πατέρας μιλούν στο Star και στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα». Οι γονείς κάθονται μαζί στον ίδιο καναπέ και έχουν απέναντι τον δημοσιογράφο και την τηλεοπτική κάμερα της εκπομπής. Η συνέντευξη κρατάει 60 λεπτά και μέσα από αυτή, οι γονείς αναλύουν τις σκέψεις τους. O τόνος της φωνής τους είναι χαμηλός και υψώνεται μόνο όταν η συζήτηση φτάνει στις διαρροές και στα δημοσιεύματα που τους έχουν προκαλέσει ενόχληση.
Για τη Μαλένα
Το ξεκίνημα γίνεται με τη Μαλένα, το παιδί που πέθανε πρώτο το 2019. «Μέχρι και το 2019 που η Μαλένα παρουσίασε ένα πρήξιμο στο λαιμό όλα πήγαιναν καλά» λέει ο πατέρας και η μητέρα συμπληρώνει: «η παιδίατρος μας έδωσε την κατάλληλη αντιβίωση αλλά το πρήξιμο δεν περνούσε. Οι γιατροί δεν έβρισκαν τίποτα. Κάποια στιγμή βρέθηκε ένας λεμφαδένας πιο σκληρός και βγήκε η διάγνωση για λευχαιμία. Τελικά στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν ξύπνησε ξαφνικά, δεν μπορούσε να αναπνεύσει και πέθανε. Με κοίταξε το παιδί και πέθανε μπροστά μου. Οι εξετάσεις που ακολούθησαν έδειξαν ηπατική ανεπάρκεια».
«Πώς γίνεται όλες οι εξετάσεις να ήταν καλές και το παιδί να πεθαίνει;» αναρωτιέται ο πατέρας που ζητάει απαντήσεις.
Για την Ίριδα
«Εκείνο το βράδυ την έβαλα για ύπνο όπως έκανα πάντα. Ήμουν με την αδερφή μου και στις 02.30 πήγα και την σκέπασα, όπως έκανα και στις 07.30. Στις 11.00 όταν μπήκε η αδερφή μου, τη βρήκε νεκρή στην κούνια με ένα πανάκι γεμάτο αίματα» λέει η μητέρα που συμπληρώνει: «μου την έφερε στην κουζίνα τρεμάμενη η αδερφή μου. Πάνω στον πανικό, προσπάθησα να της κάνω ανάνηψη. Εγώ ένα ΤΕΕ έχω τελειώσει, δεν έχω τελειώσει νοσηλευτική. Δεν τα κατάφερα και το παιδί κατέληξε».
Για την Τζωρτζίνα
«Ενώ κοιμόμουν μαζί με την Τζωρτζίνα, πετάχτηκε και έκανε σπασμούς. Ήταν μελανιασμένη στα χείλη της. Από το φόβο μας και μόνο την πήγαμε στο νοσοκομείο» λέει η 33χρονη για τον τρίτο θάνατο: «την πήγαμε στο Καραμανδάνειο. Μας είπαν πως όλο αυτό ήταν ψυχολογικό και μας είπαν πως θα μας δώσουν εξιτήριο. Της έκαναν άλλες εξετάσεις και μας είπαν ότι έχει γαστρεντερίτιδα. Το παιδί ξύπνησε και πάλι στον ύπνο του και πνιγόταν. Μας έλεγε ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει και ζητούσε τους γιατρούς. Έβλεπαν εκείνοι τους παλμούς ανεβασμένους και το οξυγόνο ανεβασμένο. Ανέβασε και πυρετό. Επειδή κάποιοι τονίζουν ότι πάντα ήταν η μαμά, θέλω να τονίσω πως κάθε μαμά θα έκανε το ίδιο. Κάθε μαμά θα ήταν δίπλα στο παιδί της. Οπότε όλο αυτό είναι ανόητο» τονίζει χαρακτηριστικά.
Ο πατέρας θυμάται για τη Τζωρτζίνα: «το παιδί ήταν καλά και είχε 100% επικοινωνία. Ήταν ένα παιδί έξω καρδιά που χόρευε με όρεξη για ζωή». Όμως τα πράγματα πήραν ξαφνικά εφιαλτική τροπή και για την Τζωρτζίνα. Η μητέρα της θυμάται τις τελευταίες στιγμές: «μου έλεγε το παιδί, μαμά κοιμάσε; Δεν ήθελε να κοιμηθώ. Έβλεπα στο οξυγόνο ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και θέλησα να φωνάξω τους γιατρούς. Ξαφνικά ξυπνάει σηκώνεται και πέφτει πίσω. Εγώ ήμουν πανικόβλητη και φωνάζω τους γιατρούς. Έτρεξαν και μετά από προσπάθεια 55 λεπτών την επανέφεραν».
«Η Τζωρτζίνα έμεινε στη ΜΕΘ, ανέκτησε τις αισθήσεις της και αποσωληνώθηκε. Όλα κυλούσαν ομαλά. Φτάνουμε στο σημείο του απινιδωτή. Αποφασίζουμε να μπει ώστε να ασφαλίσουμε την καρδιά. Πήγε στο Ωνάσειο και το πρώτο βράδυ έκανε το ίδιο επεισόδιο. Εκεί δεν ήμουν μπροστά. Το παιδί διασωληνώθηκε. Μας ενημέρωσαν τηλεφωνικά γι’ αυτό που της συνέβη».
«Στο Ωνάσειο αντιμετώπισε πρόβλημα και με ένα άλλο μικρόβιο που το ξεπέρασε. Τότε εγώ η ίδια ζήτησα να μπαίνω παραπάνω. Μου το επέτρεψαν για την ψυχολογία του παιδιού. Ο κύριος Παπαγιάννης της έβαλε απινιδιωτή και μου ξεκαθάρισε ότι καρδιολογικά το παιδί δεν έχει πρόβλημα. Μου είπε να ψάξω το θέμα του οξυγόνου».
Όπως λένε οι γονείς η Τζωρτζίνα συνήλθε και προσπαθούσε να ανακτήσει τους ρυθμούς της. «Το παιδί ήταν όπως και πριν, λες και δεν είχε συμβεί τίποτα» λέει ο πατέρας της και η μητέρα συμπληρώνει: «μετά από 7 μήνες όμως άρχισε να μην τρώει και να κάνει εμετούς. Μας είπαν να μπει στην Παιδιατρική του Ρίου. Το βράδυ ήταν ήρεμη, κοιμήθηκε χωρίς να κάνει εμετό. Το δεύτερο βράδυ βλέπαμε τηλεόραση και μας κάνει ένα τεράστιο επεισόδιο με σπασμούς, με συνέπεια να μεταφερθεί στη ΜΕΘ. Δεν έχουμε καταλάβει πώς προήλθε».
Η μητέρα συνεχίζει την αφήγησή της, για την Τζωρτίνα: «την έβαλαν σε δωμάτιο της Παιδιατρικής και το επεισόδιο επαναλαμβάνεται. Ήμασταν και οι δύο μαζί δεν ήμουν μόνη. Να ξεκαθαριστεί και αυτό επειδή κάποιοι ανίδεοι το αναφέρουν. Όταν έγινε η πρώτη βραδυκαρδία ήταν μπροστά και οι γιατροί. Τότε δούλεψε για πρώτη φορά και ο βηματοδότης».
Όπως θυμούνται οι γονείς, σε εκείνο το σημείο οι γιατροί που προσπαθούσαν να αποφύγουν τη διασωλήνωση την επανέφεραν. «Μας είπαν να πάμε στην Αθήνα και να το ψάξουμε».
«Ρούλα, έκανες κακό στα παιδιά σου;» ρώτησε τη μητέρα ο δημοσιογράφος, με τη μητέρα να απαντά πως κανείς δεν πήγε να τη ρωτήσει πως θα πείραζε τα παιδιά της. Ο πατέρας των τριών παιδιών δεν έκρυψε την οργή του για τα όσα έχουν ακουστεί όλες αυτές τις ημέρες, σημειώνοντας ότι δεν ήταν δυνατόν να πειράξει κανείς τον απινιδωτή της Τζωρτζίνας.
Για όλα όσα γράφτηκαν οι γονείς απαντούν
«Έγινε σίριαλ η ζωή μας, δεν μας άφησαν να θρηνήσουμε το παιδί μας».
«Η μάνα φοβάται να βγει από το σπίτι της», λέει για τη σύζυγό του ο Μάνος Δασκαλάκης.
«Η ζωή μας έχει βγει στη δημοσιότητα και μας κατακρίνουν οι δικαστές του πληκτρολογίου γιατί χαμογελάμε», λέει η 33χρονη μάνα.
«Δεν διαφωνώ με την οργή του κόσμου γιατί προφανώς υπάρχουν εγκλήματα και εγκληματίες αλλά εμείς δεν είμαστε εγκληματίες. Δεν είμαι φόνισσα δεν σκότωσα κανένα θέλω να φανεί η αλήθεια», τόνισε η μάνα.
Και συνέχισε ο πατέρας: «Έχουμε ήδη ξεκινήσει να κινούμαστε νομικά. Πολλοί δημοσιογράφοι για ένα κομμάτι ψωμί πέσανε πολύ χαμηλά. Είπαν πολλά χωρίς να ξέρουν τίποτα».
Για τα σεμινάρια Εγκληματολογίας στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο
Στο ερώτημα για τις σπουδές της στο ανοιχτό Πανεπιστήμιο, η μητέρα είπε ότι στο ανοιχτό πανεπιστήμιο δεν του διδάσκουν πως να σκοτώνεις. «Μου έκανε ο Μάνος δώρο κάποια σεμινάρια στο ανοιχτό πανεπιστήμιο για την εγκληματολογία. Εκεί δεν σου μαθαίνουν να σκοτώνεις αλλά πώς να εξιχνιάσεις ένα έγκλημα» τόνισε η Ρούλα Πισπιρίγκου.
Και συνέχισε: «Από μικρή είχα έφεση στο ιατρικό κομμάτι, αυτό δεν σημαίνει ότι όταν κάποιος διαβάζει έργα ερευνητικού περιοχομένου ή μυστηρίου μπορεί να σκοτώσει κιόλας».
«Έχω ακούσει τα πάντα: “Είσαι φόνισσα, έχεις κάνει το τέλειο έγκλημα”, την ώρα που θρηνώ τα παιδιά μου», είπε η μάνα.
«Μια οικογένεια όταν έχει προβλήματα, δεν σημαίνει ότι θα σκοτώσει τα παιδιά της για να φέρει πίσω τον άνδρα ή τη γυναίκα» συνέχισε η μητέρα των τριών παιδιών από την Πάτρα.
Το ότι την υπόθεση έχει πάρει το Ανθρωποκτονιών δεν σημαίνει, όπως μου είπαν, ότι υπάρχει περίπτωση ανθρωποκτονίας από δόλο ή από αμέλεια, τόνισε η μητέρα, προσθέτοντας ότι κανείς τους δεν είναι ύποπτος ούτε και έχει κάποιος κληθεί να καταθέσει.
Οι γονείς είπαν ότι δεν έχουν πάρει απάντηση για το θάνατο του πρώτου τους παιδιού και εκτίμησαν ότι πλέον θα τις πάρουν όλες τις απαντήσεις μαζί.
«Θέλαμε να κληθούμε για καταθέσεις πρώτοι», είπαν οι γονείς αλλά δεν έγινε, είμαστε στη διάθεση της Αστυνομίας να καταθέσουμε όποτε θέλουν.
Για τον θάνατο της σπιτονοικοκυρά τους
Απαντώντας στα όσα ακούστηκαν για το θάνατο της σπιτονοικοκυράς τους, που χαρακτηρίστηκε αιφνίδιος και πως η Ρούλα ήταν μαζί της όταν πέθανε και οι δυο είπαν πως αυτό δεν ισχύει. Η μητέρα των τριών παιδιών είπε πως την περίοδο που είχε πεθάνει η γυναίκα εκείνη, εκείνη είχε μόλις γεννήσει την Ίριδα και ήταν στο κρεβάτι με ράμματα από την καισαρική.
Η μάνα είπε: «Η σπιτονοικοκυρά μας είχε πολλά προβλήματα υγείας και δεν πέθανε αιφνίδια. Είχε άλλη κυρία στο πλευρό της».
Είπαν επίσης ότι αν είχε γίνει γονιδιακός έλεγχος όταν πέθανε η Μαλένα, που τους είπαν ότι πέθανε από νεφρική ανεπάρκεια, ίσως να μην είχαν κάνει άλλα παιδιά. Αναφέρθηκαν επίσης στη διακοπή κύησης, πριν το θάνατο της Ίριδας, λέγοντας πως τους είχαν πει ότι ή θα κρατούσαν το παιδί με δική τους ευθύνη ή θα περίμεναν να ολοκληρωθεί ο γονιδιακός έλεγχος.