Το θρίλερ της Πάτρας δεν έχει τέλος και εκτός από τους θανάτους των τριών παιδιών στο κάδρο των ερευνών έχει μπει και ο θάνατος της Αμφιλοχιώτισσας σπιτονοικοκυράς του ζεύγους Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου.
Από τις ανταλλαγές πληροφοριών των διωκτικών αρχών Αθήνας και Πάτρας κι ενώ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η προκαταρκτική εξέταση για τον θάνατο της 69χρονης σπιτονοικοκυράς (σ.σ. με καταγωγή από τους Γιαννόπουλου Βάλτου του Δήμου Αμφιλοχίας) του Μάνου και της Ρούλας, εξετάζεται πλέον πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να αιτηθούν στην εισαγγελία εκταφή της σορού της σύμφωνα με το pelop.
Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει 19 μήνες από τον θάνατο της Ευγενίας Κούτρα- Θεοδωροπούλου, οι αρχές ευελπιστούν ότι θα καταφέρει η 69χρονη να «μιλήσει» από τον τάφο για τις συνθήκες και τον πραγματικό λόγο που έφυγε από τη ζωή.
Οι αρχές ασφαλείας ελπίζουν ότι θα βρουν στοιχεία από τρίχες του κεφαλιού της από χόνδρους που ενώνουν τα οστά προκειμένου να εξακριβωθεί αν ο θάνατος της 69χρονης οφείλεται πράγματι σε προχωρημένη σηψαιμία ή κάτι άλλο.
Στο μεταξύ, νέα στοιχεία έρχονται στο προσκήνιο και φανερώνουν ότι ο Μάνος Δασκαλάκης που είχε πληρεξούσιο για να διαχειρίζεται τα οικονομικά της σπιτονοικοκυράς, αμελούσε να πληρώσει τις υποχρεώσεις της!
Ο δικηγόρος συγγενών της εκλιπούσας Ανδρέας Θεοδωρόπουλος αποκαλύπτει ότι «απ’ όταν απέκτησε ο Δασκαλάκης το πληρεξούσιο το 2017, ουδέποτε κατέβαλε δόσεις στην τράπεζα ενός στεγαστικού δανείου σπιτονοικοκυράς». Αντίθετα, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η ηλικιωμένη στο προγενέστερο διάστημα ήταν συνεπέστατη στην δανειακή της υποχρέωση, αφού προέκυπτε αυτή η δυνατότητα από το γεγονός ότι λάμβανε δύο συντάξεις 1.500 ευρώ το μήνα.
«Η άτυχη γυναίκα έφυγε από τη ζωή νωρίτερα από την ώρα της γιατί εκείνοι που την φρόντιζαν την παραμελούσαν», είναι μια από τις επισημάνσεις του κ. Θεοδωρόπουλου, που «κουμπώνει» με καταθέσεις οι οποίες έχουν ήδη γίνει στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης.
Τι παραδόθηκε στη Ρούλα Πισπιρίγκου
Από την άλλη μια ακόμη μάρτυρας, περίοικος της σπιτονοικοκυράς και της οικογένειας Δασκαλάκη- που όμως φοβάται να καταθέσει- κρίνεται σκόπιμο να ξεπεράσει τις φοβίες της, γιατί τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή τη – με βάση όσα έχει πει στον περίγυρό της- χαρακτηρίζονται «καταλυτικού χαρακτήρα» ώστε να φωτιστούν κρίσιμες πτυχές του θανάτου.
Λίγο πριν αυτή μεταφερθεί, με ασθενοφόρο, στο ΠΓΝΠ αναφέρεται ότι… παραδόθηκαν στα χέρια της Ρούλας Πισπιρίγκου η ατζέντα, το κινητό τηλέφωνο κι ένας φάκελος με χρήματα της Ευγενίας – Κούτρα Θεοδωροπούλου.
Τέλος, επισημαίνεται η απορία περί προχωρημένης σηψαιμίας, που οδήγησε στον θάνατο τη σπιτονοικοκυρά, αφού «η γυναίκα μια πληγή στο πλάι είχε μόνο, που δεν δικαιολογεί την αιτία που αναγράφεται στο πιστοποιητικό θανάτου, γι’ αυτό και αμφισβητείται η γνησιότητά του…»!