Ούτε για δείγμα δεν υπάρχει πλέον κρεβάτι κορωνοϊού στα Νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας με τους γιατρούς να υποχρεώνονται να ζητούν μεταφορά των ασθενών, κατά πρώτον στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.
«Το Νοσοκομείο Μεσολογγίου εδώ και δυο μέρες οι κλίνες κορωνοϊού είναι γεμάτες και έχει αρχίσει και διακομίζει στο Νοσοκομείο Αγρίνιου, το οποίο και αυτό έχει αρχίσει και γεμίζει με 34 νοσηλευόμενους στην μονάδα covid, ενώ στην ΜΕΘ covid νοσηλεύονται 3 ασθενείς» ανέφερε ο κ. Μπακόπουλος. Αυτή την στιγμή οι κλίνες, που έχουν αναπτυχθεί στο νοσηλευτικό ίδρυμα του Αγρινίου είναι 45 στον αριθμό, «αυτό είναι το όριό μας, δεν έχουμε δυνατότητα για κάτι άλλο, εκτός και αν αδειάσουμε το νοσοκομείο», ενώ η ΜΕΘ covid έχει μόνο 5 κρεβάτια. Στο ερώτημα τι θα συμβεί αν τις επόμενες ημέρες υπάρξει πληρότητα στις κλίνες και στο νοσοκομείο Αγρινίου απάντησε ότι «αναγκαστικά θα διακομιστούν σε άλλα νοσοκομεία, Πάτρα και Ιωάννινα», δήλωσε “Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7” ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αιτωλοακαρνανίας, Κώστας Μπακόπουλος.
Αυτό, που φοβίζει περισσότερο τους γιατρούς είναι η ενδοοικογενειακή διασπορά, καθώς σε κάθε σπίτι υπάρχουν τουλάχιστον 2 κρούσματα, «αυτοί, που νοσηλεύονται ή έρχονται με θετικά τεστ, βλέπουμε ότι μέσα στις οικογένειες πλέον παρατηρείται διασπορά και είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό το φαινόμενο και ως προς τον αριθμό, που μπορούν να προκύψουν, αλλά και ως προς το πότε θα έρθει η κορύφωση για να αρχίσουμε να έχουμε πτωτική τάση».
Για το γεγονός ότι στο νομό Αιτωλοακαρνανίας καταγράφονται τριψήφιες μολύνσεις καθημερινά και από την άλλη τα σχολεία, η εστίαση, τα καταστήματα λειτουργούν κανονικά, ο πρόεδρος της ΕΙΝΑ κάνει λόγο για μια «χαλαρή προσέγγιση» και πρόσθεσε ότι με αυτό τον τρόπο δεν μπορεί να περιοριστεί η διασπορά του φονικού ιού.
«Είναι δεδομένο ότι τα μέτρα ατομικής προστασίας εφαρμόζονται σχεδόν στο ελάχιστο. Δεν υπάρχει κανενός είδος lockdown, μην κοροϊδευόμαστε, ούτε οριζόντιο, ούτε κάθετο, όλα λειτουργούν κανονικά και έχουμε μείνει στο τι θα μας προσφέρει η αλλαγή αυτή του καιρού, που φαίνεται να κάνει την συμπτωματολογία πιο ήπια και ο αριθμός των εμβολιασμένων», αν και ο κ. Μπακόπουλος δήλωσε μη ικανοποιημένος από τον αριθμό των εμβολιασμένων, ειδικά για τα άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών, που έχουν κάνει το εμβόλιο σε ποσοστό 60%, όταν οι αντίστοιχες ηλικιακές ομάδες στην Ευρώπη έχουν αγγίξει το 95%, «αντιλαμβάνεστε ότι δεν είναι καθόλου εφησυχαστικό αυτό το νούμερο και για αυτό στην Ευρώπη μπήκαμε στο πορτοκαλί σαν χώρα. Δεν ξέρω που ελπίζουν ότι θα ανασταλεί αυτό το κύμα της διασποράς σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο».
Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Κυριακή παρουσία του διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γ. Καρβέλη για να εκπονηθεί ένα υγειονομικό σχέδιο για τα περιστατικά, που θα φθάνουν στο νοσοκομείο, φαίνεται να δόθηκε η υπόσχεση για ενίσχυση του νοσηλευτικού ιδρύματος με γιατρούς, όμως προς το παρόν ακόμη δεν έχει φθάσει ούτε ένας.
«Εκτός από τον covid-19 και τα υπόλοιπα προβλήματα, έχουμε και τις εμβολιαστικές γραμμές, που εξυπηρετούμε. Να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας είναι σχεδόν αδύνατο, παρόλο, που έχουν συρρικνωθεί οι λειτουργίες του νοσοκομείου, δεν λειτουργούν καθόλου χειρουργεία, πλην των εξαιρετικά επειγόντων, δεν λειτουργούν τα τακτικά ιατρεία και αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό για την λοιπή νοσηρότητα και για τα χρόνια περιστατικά. Το Νοσοκομείο Αγρινίου πρακτικά έχει γίνει νοσοκομείο μιας νόσου. Αντιλαμβάνεστε ότι χρειαζόμαστε βοήθεια. Είπαν ότι θα φέρουν γενικούς γιατρούς να βοηθήσουν τα Επείγοντα, ώστε να αποδεσμευτούν κάποιοι γιατροί. Επίσης είπαν ότι θα έρθουν κάποιοι ιδιώτες για να βοηθήσουν στις εμβολιαστικές γραμμές κάποια απογεύματα, αλλά γιατρούς δεν έχουμε δει ακόμα. Αυτά δεν είναι να γίνουν μετά από καμιά εβδομάδα και για αυτό πρέπει να έχουμε γρήγορα αντανακλαστικά για να μπορούμε να τα αντιμετωπίζουμε» ξεκαθάρισε ο κ. Μπακόπουλος.
Ακούστε το ηχητικό:
Πηγή: thebest.gr