«Θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχουμε έναν παγκόσμιο πόλεμο, και η επιστήμη και όλοι οι ενδιαφερόμενοι προσπαθούμε να βρούμε τα κατάλληλα επιθετικά ή αμυντικά όπλα για να διατηρηθούμε στη ζωή» είπε μεταξύ άλλων ο Ιερόθεος
Την ευχή να απαλλαγεί η ανθρωπότητα από τον κορωνοϊό και τις μεταλλάξεις του εξέφρασε στο μήνυμά του για το νέο έτος ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος, αφήνοντας παράλληλα αιχμές κατά των αντιεμβολιαστών.
«Αρκετά βασανιστήκαμε δύο ολόκληρα χρόνια είναι που βασανιζόμαστε… Και τι δεν αντιμετωπίσαμε… Δεν υπήρξε ελευθερία κινήσεων, κάθε οικογένεια σχεδόν σε κάθε τοπική κοινωνία θρήνησε θύματα. Άρρωστοι στα νοσοκομεία, γιατροί και νοσηλευτές κουράζονται για να βοηθήσουν. Στην πραγματικότητα θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχουμε έναν παγκόσμιο πόλεμο από τον κορωνοϊό, και η επιστήμη και όλοι οι ενδιαφερόμενοι προσπαθούμε να βρούμε τα κατάλληλα μέσα και μέτρα, επιθετικά ή αμυντικά όπλα, για να διατηρηθούμε στη ζωή για να την προσφέρουμε για αγάπη στο Θεό στους συνανθρώπους μας Νομίζω ότι αυτές οι δύο χρονιές περά από τη πανδημία του ιού που προξένησε πάρα πολύ πόνο και αρρώστιες και θανάτους, ανέδειξε την παθογένεια που υπάρχει μέσα στην κοινωνία μας, μερικές φόρες και μέσα στην Εκκλησία» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Nafpaktia news:Το Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Μητροπολίτη μας κ. Ιεροθέου για το 2022
Ο Μητροπολίτητας Ναυπάκτου σημείωσε ότι ο κορωνοϊός ανέδειξε και τον «παρανοϊό», την παρανοϊκότητα, την παθογένεια, την ψυχοπάθεια, τα προβλήματα που υπάρχουν στην κοινωνία, και ανέδειξε την έλλειψη ψυχραιμίας, νηφαλιότητος, και γενικότερα την έλλειψη παιδείας γενικά και ειδικότερα εκκλησιαστικής παιδείας
Τη νέα χρονιά, που την περιμένουμε με ελπίδες, δεν πρέπει να περιμένουμε να συμβεί κάτι μηχανιστικά, αν και η επιστήμη εργάζεται προς την κατεύθυνση αυτή, πρέπει κι ο καθένας από εμάς να συμβάλλει κατά το δυνατόν για την αντιμετώπιση αυτού του μεγάλου προβλήματος, και κυρίως να απαλλαγούμε από τις εσωτερικές ανασφάλειες, την εσωτερική ψυχοπάθεια, και παθογένεια που παρατηρείται μέσα στις κοινωνίες μας. Το φανατισμό, τη θρησκειοποίηση της εκκλησιαστικής ζωής…» επισήμανε ο κ. Ιερόθεος.